Piłem w końcu to piwo. Bliżej mu do imperialnego porteru bałtyckiego jak do RISa. Smaczne.
Amber, Po Godzinach - Russian Imperial Stout
Collapse
X
-
Właśnie dopijam owe piwo i jestem na tak . W smaku kawa , gorzka czekolada , paloność , alkohol tylko trochę wyczuwalny . Piwo leżakowało w mojej lodówce co najmniej od wiosny i jest 2 miesiące po terminie . Zakupione w hipermarkecie za jedyne 3,99 zł .
Comment
-
-
W ramach wypijania zapasów z powodu obiektywnych trudności, wyczesałem sobie z garażu amberowskiego ryszarda.
Piwo wygładzone, ułożone, całkiem dojrzałe. Chciałbym napisać, że paradoksalnie wyczuwalna pewna "lekkość", gdyby nie to, że jednak... obezwładnia...
Kiedyś pisałem, że to piwo może się rozwinąć i może się rozwinie, całkiem, jak rozmaryn. No i może nie wzbiło się całkiem jak Ikar, to i tak jest znaczący postęp (dla korpohipsterów - progres ).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nie widać przebłysków pod żarówkę. [5]
Piana: Brązowa, bardzo szybko opadła, delikatnie zaznaczyła ściankę szkła. [2.5]
Zapach: Kawa, trochę wiśni oraz aromat alkoholu. [3.5]
Smak: Treściwe i syte, palone aż szczypie w kącikach ust, brak goryczki, wiśniowe i kawowe w odczuciu. W przeciwieństwie do zapachu alkohol jest ukryty. [4]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Za dużo białego koloru, nie pasuje do stylu. Kapsel browaru i dokładny skład. [3]
Uwagi: Ogólnie jestem zadowolony choć jest drogo, najlepiej spożyć przed 15.07.2021.
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
Comment