Piwo gotowe do oceny
Browar na Jurze, [Pinta] Risfactor
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny ten Ryszard, czarny, zasadniczo... [4]
Piana: W zasadzie brązowa, bardzo drobna, wysoka, średniotrwała. [4]
Zapach: Gorzka czekolada deserowa, z jakimiś delikatnymi przyprawami, może szczypta wanilii... [4]
Smak: Mięsiste, oleiste piwo. Praliny, takie trochę wiśnie w czekoladzie, kawa, czekolada, może nawet mleczna? Konkret. [4.5]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Mała flaszka, rozumiem, ale nie pochwalam. To piwo osacza , ale chciałoby się go więcej... Trochę nietypowa eta. Aksamitna, elegancka. Czarno-srebrno-złota, wieczorowa... Kapsel browaru. [4.5]
Uwagi: Idealne piwo, aby zakończyć nim piątkowy wieczór.
O czymś takim człowiek myśli przez ten cały, ******ny, tydzień...
Moja ocena: [4.225]
-
-
Kuśwa, chciałem ocenić to piwo w artomacie, ale 3 razy wcięło mi ocenę. Napiszę więc tylko, że piwo jest dobre, mocne (za bardzo jeszcze wyczuwalny alkohol) i bardzo złożone w smaku: czekolada, karmel, orzechy, przypalony murzynek, wiśnie w czekoladzie, a na końcu słodkie, mocne, czerwone porto. Za pół roku będzie jeszcze lepsze.
Kupione za 13,50 zł. Warto.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74 Wyświetlenie odpowiedzi...przypalony murzynek...
A przy okazji, mnie też ostatnio kilka razy w trakcie oceny wszystko robiło "j*b" i ocena była zniknęta...
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny [5]
Piana: jasny brąz, słaba po nalaniu ale to co się nalało było do końca na piwie [3.5]
Zapach: lekki, paloność i czekolada [3.5]
Smak: pełne, treściwe, geste, jednocześnie delikatne w smaku, wytrawna paloność dobrze skomponowana z kawowo-czekoladywm posmakiem, odrobiną wiśni, lekkie posmaku wanilii (nie wiem czy była w składzie), odrobina śliwki suszonej, świetny balans smaków [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: fajna klasyczna etykieta, firmowy kapsel [5]
Uwagi: świetny RIS
Moja ocena: [4.325]Last edited by becik; 2019-07-03, 21:41.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment