Piwo gotowe do oceny
Waszczukowe, Polish Pale Ale
Collapse
X
-
Waszczukowe, Polish Pale Ale
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
W zapachu z butelki niewiele, lekkie nuty ejlowe plus lekka stęchlizna, jakieś dalekie echo cytrusów, nieco wzmocnione po przelaniu do szkła plus mdława mineralność. Piana mizerna, znika bardzo szybko i trudno nawet mówić o obrączce. Kolorek bardzo jasny, taki pilsowy. Lekkie zmętnienie. Wysycenie, jak na taką pianę dośc wysokie.
Wyraźnie goryczkowy profil, któremu towarzyszy odczucie sporej treściwości, co wcale nie wynika wprost z parametrów tego piwa. Goryczka lekko pestkowa, lekko cytrusowa. W smaku wrażenie znacznie lepsze niż bukiet i wygląd. Taka jednak już uroda polskich ejli, że są zbyt "surowe", nie mają gładkości charakterstycznej na przykład dla wyspiarskich. Wciąz mam wrażenie, że są zbyt ciężkie, choc tu akurat nie ma "landrynki" i poszukiwania idą w dobrym kierunku.Last edited by Prusak; 2019-02-16, 23:15.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne złoto . [4]
Piana: Średnia , drobne pęcherzyki , lacing występuje do w miarę szybkiego zniknięcia piany . [3.5]
Zapach: Słodowy , zioła i owoce . [4]
Smak: Średnia goryczka ziołowa i słód . [4]
Wysycenie: Średnie . [4.5]
Opakowanie: Proste co może być plusem , pełny skład i kapsel firmowy . [4]
Uwagi: Bardziej smaczne od lagerów . Piwo nie każdemu podejdzie bo jest dość męskie .
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, zamglony. [4]
Piana: średniowysoka, drobna, niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: średnio intensywny, kwiatowo-owocowy. [3.5]
Smak: słodowy, średnio słodki, owocowy, lekko kwaskowy z lekką, przyjemną goryczką. [3.5]
Wysycenie: średnie. [4]
Opakowanie: przeciętna etykieta, sporo informacji, firmowy kapsel. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marqqq Wyświetlenie odpowiedziJest dostępne w Biedronce za 6 z groszami.
Jest informacja że wyprodukowano w Polsce na zlecenie browaru Waszczukowe.
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Comment