Piwo gotowe do oceny
Żywiec, Warka Radler Jabłko z miętą
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnożółty [4.5]
Piana: biała, drobna, słaba, opada powoli ale zauważalnie [3]
Zapach: lekki, słodowo-owocowy [3.5]
Smak: dość pełne, treściwe, fajny rześki posmak słodu, jabłko z miętą delikatnie dają się wyczuć, są tłem, goryczka minimalnie wyczuwalna ale jest, całość smaczna [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: ładne opakowanie, firmowy kapsel [5]
Uwagi: Jak dla kierowcy nic lepszego, wolę Radlery niż piwa b/a, te również bardzo mi smakowało
Moja ocena: [4.05]Last edited by becik; 2018-08-10, 16:56.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziOpakowanie: firmowy kapsel [5]5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziSzkoda, ze nie ma go na zdjeciu.
Comment
-
-
W składzie jest dość dużo soku jabłkowego oraz olejek z mięty, zielonej nie pieprzowej, co też na plus.
Wygląda jak piwo pszeniczne. W aromacie rześko-pikantna mięta zielona, taki zapach łąki, do tego lekko jabłko, mało słodyczy w zapachu. Nuta dolna konsekwentnie ziołowo-miętowa. W smaku nie do końca jabłkowe, bardziej miętowe, ale też nie za słodkie wreszcie. Na poziomie radlerowym dość wysoko, do piwa brakuje goryczki, mogliby uzupełnić miętę np. tymiankiem/rozmarynem. Lekkie, orzeźwiające.Last edited by Petitpierre; 2019-05-11, 09:12.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
Comment