Piwo gotowe do oceny
Gloger, Gol, gol, gol
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, trochę w stronę miedzi, klarowne. [4]
Piana: Biała, bardzo wysoka i równie trwała, pięknie zdobi szkło. [5]
Zapach: Na początku lekka cebula (US), potem gruszka, melon i zioła (PL). [4]
Smak: Solidna podbudowa słodowa, goryczka bardziej polska niż amerykańska. Sporo ziół i trawy, ale cytrusy też wyraźne. [4]
Wysycenie: Trochę za niskie dla tego piwa. [3.5]
Opakowanie: Etykieta kibicowska, pojawia się nawet slogan: Polska na Mistrza Świata, oczywiście w kontekście mundialu w Rosji. [4]
Uwagi: Cieszy kolejne dobre piwo z Glogera, tylko po co tu amerykańskie chmiele, skoro piwo ma też polskie i jest dedykowane polskim kibicom?
Warka 20.12.2018.
Moja ocena: [4.075]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, lekko przygaszony. [4]
Piana: Białokremowa, drobna, bardzo wysoka i trwała. [4.5]
Zapach: Lekka goryczka ze skojarzeniem ziołowo-piołunowym. [3.5]
Smak: Ślad owoców i karmelu, ziołowa goryczka. [3.5]
Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego. [4]
Opakowanie: Biało-czerwona eta, biało czerwony puchar . Ktoś powinien zmienić dealera... . [3.5]
Uwagi: Jak na Glogera to całkiem smaczne piwo, o wiele lepsze, niż gra nażelowanych kolesi rzekomo od tych goli.
Moja ocena: [3.65]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłocisty [4.5]
Piana: konkretna, gęsta, zwarta, zaczęła opadać po jakimś czasie rozwarstwiając się u góry [4]
Zapach: przyiemny, lekki, owocowo-słodowy [3.5]
Smak: pełne, treściwe, goryczka mocna ale fajnie skontrowana owocowym posmakiem z finiszem słodowym, w ustach zostaje przyjemny, orzeźwiający chmielowo-sosnowy posmak, całość dobrze zbalansowana [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: etykieta mundialowa, trochę tandetna, firmowy kapsel [4]
Uwagi: Najlepsze z trzech mundialowych etykiet
Moja ocena: [4.1]Last edited by becik; 2018-10-28, 20:16.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment