Piwo gotowe do oceny
Gloger, Karniak
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn, klarowne. [3.5]
Piana: Kremowa, średnio pęcherzykowa, wysoka i trwała. [4.5]
Zapach: Sporo słodu i też zbożowych nut, gdzieś w tle skąpy aromat żywicy i białych owoców. [3.5]
Smak: Z początku jakaś zbożowa nalewka, później coraz wyraźniejsza goryczka, tytoniowa i odrobinę za tępa. Owoców właściwie brak, na finiszu czuję jakbym wypalił peta i zakąsił łodygą trawy. [3.5]
Wysycenie: W miarę niskie, odpowiednie dla tego piwa. [4.5]
Opakowanie: Drugie z kolei piwo kibicowskie z Glogera, barwy biało-czerwone, jak zwykle nie podali nazw chmieli, a tu szczególnie by się to przydało. [3.5]
Uwagi: Piwo niby w stylu Russian Pale Ale . Nigdy nie piłem czegoś takiego, bardzo wątpię żeby tu były jakieś rosyjskie chmiele, których żadnych nie znam. Pewnie to jest Marynka i jakiś amerykaniec, ale goryczka jest bardzo angielska. Termin do 21.12.2018.
Moja ocena: [3.65]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny bursztyn, lekkie zmętnienie [3.5]
Piana: czapowata, lekkie ecru, średnie bąbelki, opada zauważalnie [3.5]
Zapach: słaby, lekkie owoce i jakieś zioła [3]
Smak: pełne i treściwe, goryczka wyraźna, umiarkowana, lekki posmak owocowy, morele, brzoskwinia, do tego minimalne ziołowy posmak, trochę krówki, dziwny misz masz smaków ale całość była fajna [4]
Wysycenie: ciut za duże [4.5]
Opakowanie: etykieta mundialowa w biało czerwonej tonacji, firmowy kapsel [4]
Uwagi: Dziwne ale smaczne piwo
Moja ocena: [3.6]Last edited by becik; 2018-07-31, 19:18.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment