Piwo gotowe do oceny
Tenczynek, Pszeniczne
Collapse
X
-
Dobre pszeniczne ale niestety tylko dobre...wydawało mi się trochę za mało wyraziste, wolę bardziej intensywne piwa. Czasami miałem wrażenie jakbym pił mleko. Kapsel z logo browaru oraz datą powstania. Raczej nie będę ponownie kupował tego Pszenicznego.
-
-
Nie w Auchanie, kupiłem to piwo jak byłem w woj. małopolskim, ale ostatnio widziałem kilka piw z Tenczynka (Pszeniczne, jakiś pils albo lager i jeszcze jedno) w sklepie Dino, obok Muzeum Ognia i stacji Statoil w Żorach, blisko głównej trasy DK - 81. Czy są w innych sklepach Dino (m.in. na Al. Zjednoczonej Europy) tego nie wiem.Last edited by dzemek; 2018-05-01, 15:29.
Comment
-
-
Fajna strategia. 20 km od browaru milionowe miasto. Dostępność piw z Tenczynka praktycznie żadna.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziWygląda na to że tak, widziałem kilka nowych Tenczynków (na pewno Lager, Pils, Pszeniczne) w sieci Dino w Wielkopolsce.
Comment
-
-
Kontynuując offtop w Tenczynku rebranding i duża kampania reklamowa w Krakowie.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, niskie zmętnienie. [3]
Piana: Biała, bardzo wysoka i trwała, ładnie znaczy szkło. [4.5]
Zapach: Sporo bananów, kapka przypraw i ziół, w tym również goździki, czyli klasyka. Oprócz tego jest coś dziwnego, jakby śmietana... [4]
Smak: Słodowy profil, trochę lagerowy, brak goryczki, sympatyczny ziołowy kwasek, bananów mniej niż w zapachu, ale rekompensują je inne owoce, bardziej nasze. Pod koniec już głównie drożdże... [3.5]
Wysycenie: Duże, wolałbym trochę jeszcze wyższe. [3.5]
Opakowanie: Na kontrze pełny skład i stosowny opis. Etykieta stylowa i ładna, tylko przeszkadzają te wszystkie oznaki, herby i medale czy cokolwiek to jest. Naliczyłem tego 10. [3.5]
Uwagi: Po dolaniu końcówki piwo w barwie już bardzo przypominało weizena. Dobre i orzeźwiające piwo, kupię za jakiś czas ponownie.
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
-
No to tera ja
Piana - średnia i opada do cienkiej, dziurawej warstewki.
Lacing - niewiele.
Barwa - matowy blado żółty.
Gaz - średni.
Aromat - lekka cytrynka.
Smak - łagodna pszeniczność, kwaskowe z nutką goryczkową.
Nic tu się mocno nie wybija w smaku ale jako pszenica dobrze się mi wypiło
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne, mętne, ładne [4.5]
Piana: Wysoka, różnopęcherzykowa, dość trwała [4]
Zapach: Banan i troszkę goździka też się pałeta, p [4]
Smak: Słodki banan, fenolowe czyli ziołowo-pieprzowe [4]
Wysycenie: Wysokie i bardzo dobrze [4.5]
Opakowanie: ładne [4]
Uwagi: 26.04.2018