Piwo gotowe do oceny
Zapanbrat, [Trzech Kumpli] Piwo W Stylu Grodziskie
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, mętny. [4]
Piana: Bardzo wysoka, trwała, śnieżnobiała. [5]
Zapach: Wędzonka szynkowa, niezbyt silna. [4]
Smak: Kwaskowe, wędzone, nikły drzewno-ziołowy posmak, goryczka ziołowa, niska. [4]
Wysycenie: Średnie. [3]
Opakowanie: Nic specjalnego, plus za firmowy kapsel. [3.5]
Uwagi: Orzeźwiające, niezłe, ale troszkę brak mi nut słodowych w smaku. Smakuje jak lekko wędzona lemoniada, kwaskowe, lekkie, jeśli nie wodniste i tyle. Trochę za niskie wysycenie.
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Blado-słomkowy, leciutko zamglony. [5]
Piana: Jasna, bardzo obfita, trwała, jednolicie drobne pęcherzyki, nieźle zdobi szkło. [5]
Zapach: Umiarkowanie szynkowa wędzonka, prosty, przyjemny - w porządku. [3.5]
Smak: Najlepszym określeniem będzie "wodniste i kwaskowate", to piwo niewiele oferuje ponad to: odrobina słodu pszenicznego, subtelna wędzonka, niska ziołowa goryczka. [3]
Wysycenie: Lekko ponad średnie - chyba jest to dolna granica stylu, ale pasuje mi. [4]
Opakowanie: Etykieta bardzo ładna, czytelna, firmowy kapselek, nie do końca dokładny skład. [4.5]
Uwagi: Jako grodzisz spełnia swoją rolę - dobrze gasi pragnienie, ale osobiście oczekiwałem więcej. Warka do 07.11.2018.
Moja ocena: [3.6]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Symbolicznie inny niż woda. [3.5]
Piana: Biała, bardzo drobna, bardzo wysoka i trwała. Na dodatek ładnie się osadza. [4.5]
Zapach: Słaby, z delikatnym akcentem wędzonym. [3]
Smak: Wodnista wędzonka, ślad słodu. Brak treści usprawiedliwiają parametry, choć nie całkiem... [3.5]
Wysycenie: Dużo gazu, wiadomo. [4]
Opakowanie: Eta w starym stylu, na dodatek na kontrze przyzwoite info o stylu grodziskim. [4]
Uwagi: Bardzo lekkie piwo, takie bardziej muśnięcie piwno-grodziskie...
Moja ocena: [3.475]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: To nawet nie jest słomka... To jest lekko zażółcona woda. [3.5]
Piana: Biała, bardzo drobna, powoli opada, znaczy szkło. [4]
Zapach: Szynkowa wędzonka, nic więcej nie czuć. [3]
Smak: Woda z bardzo lekką wędzonką i na siłę wyczuwalną ziołową goryczką. [2.5]
Wysycenie: Wysokie. [4]
Opakowanie: Bardzo ładna etykieta, dużo do czytania z tyłu, kapsel Trzech Kumpli. [4.5]
Uwagi: Już kolor zapowiadał smak. Wiadomo, że ten styl jest lekki, ale tutaj przesadzono, więcej jest wody niż piwa. Nie smakowało mi i więcej nie wypiję. Termin do 21.07.2020.
Moja ocena: [3.05]
Comment
-
Comment