Maryensztadt, Lost ChoCo

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

    #1

    Maryensztadt, Lost ChoCo

    Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19298

    #2
    Jest kawa, ciemne pieczywo oraz to czym to piwo się wyróżnia - wyraźne nuty kakaowca i kokosa. Nie takiego z znanego batonika, mniej wyraźne i mniej słodkie. Po ogrzaniu kwaskowe od słodów, ale nie mniej wytrawne. Nagazowanie słabe. Wpis retrospektywny. Ocena 4.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2018-05-24, 08:50.

    Comment

    • becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2002.07
      • 14999

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: brązowawo-czarny [3.5]
      Piana: jasny beż, drobna, z początku trzyma się mocno po jakimś czasie opada do obwódki wokół szkła [3.5]
      Zapach: lekki, kawowo-kokosowy [3]
      Smak: dość pełne, treściwość ucieka, leciutka goryczka, mocniejsza palność, trochę kawy, trochę czekolady, całość niestety zbyt mocno okrasza kokosowy posmak, pewnie fanom kokosa by to smakowało ale ja nie cierpię kokosa więc dla mnie to taki mix kawowo-czekoladowy z kokosem z przewagą ostatniego, momentami zbyt nachalny posmak, nawet nie wiem czy sztuczny czy naturalny (skąd kokosy w Zwoleniu?) [3]
      Wysycenie: ciut za duże [4.5]
      Opakowanie: opakowanie na piąteczkę [5]
      Uwagi: Nie mój smak, piwo nie dla mnie, fani kokosów do sklepów

      Moja ocena: [3.25]
      Attached Files
      Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2018-05-26, 11:12.
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • darekd
        Browar Zakładowy, Sezon Grzewczy
        darekd
        czyli koźlak z syropem klonowym.

        Ekstr. 16%
        Alk. 7%

        Aromat - no czuć, że jest ten syrop, Tak wyraźny, że już na starcie jest obawa, że to będzie ulepek. W tle jakaś taka trudna do określenia mniej przyjemna nuta (po przelaniu łodygowo-ziemista), która wraz...
        2024-12-07, 01:25
      • Javox
        Van Pur, Edelmeister Weizenbier
        Javox
        Ekstrakt 11.8*, alko 5.2%, IBU 18.

        Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
        Lacing - nie za dużo.
        Gaz - średni.
        Barwa - zamglony, jasny pomarańczowy.
        Aromat - słaby
        Smak - lekko słodkawe, nuty słodkiego banana, mini goryczka. W aftertaste...
        2024-11-18, 21:17
      • Javox
        Maryensztadt, The Roots - Double West Coast IPA
        Javox
        Double West Coast IPA z alko 7.5%
        Chmiele: Citra, Azacca, Idaho 7, Książęcy.

        Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
        Lacing - trochę było.
        Gaz - średni.
        Barwa - zamglony, blady pomarańczowy, jaśniejszy.
        Aromat - mix... cytrusy około pomaranczowe...
        2024-10-31, 21:03
      • darekd
        Maryensztadt, Fraszka
        darekd
        Pils, ale ekstrakt już ponad stylem 13%. Alk. 4,8%
        Niepasteryzowane, niefiltrowane, ale z rocznym terminem...

        Aromat - lekka szorstkość polskich odmian chmielu, potem delikatne owoce, łagodny słód z chlebowym muśnięciem
        Piana - wysoka, szybko się dziurawi i nie jest...
        2023-09-12, 00:13
      • darekd
        Maryensztadt, Eisbock
        darekd
        Koźlak lodowy, czyli wymrażane piwo., 10,1% alk.

        Aromat - dziwna nuta anyżowo- lukrecjowa, w tle śliwkowe, może nieco truskawkowe powidła
        Piana - umiarkowana, trwalsza, z kożuszkiem, trochę zostaje na szkle
        Barwa - przy nalewaniu prawie czarna, pod światło bardzo ciemny...
        2022-03-13, 01:00
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...