Tak, ale nie ma żadnych dowodów na to, że mają u siebie sprzęt, etc. Czyli że faktycznie warzą, o ile ich wyroby można nazwać piwem. Z drugiej strony, skoro mamy Kolwin... Sam nie wiem.
Adres jest tylko,ze pod adresem jest rozlewnia jaboli.Być może utworzyli nowy podmiot ale nie fizyczny browar.
Znalazłem takie coś:
"DOMATOR PWN SP Z O O to firma, której branża została w Polskiej Klasyfikacji Działalności (PKD) sklasyfikowana jako: Sprzedaż hurtowa i detaliczna win, napojów. Powstała w 1993 roku. Forma prawna firmy DOMATOR PWN SP Z O O to Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. Firma posiada numer NIP 6450007904, numer REGON 271806279 i KRS 0000195414, a jej siedziba mieści się pod adresem: Ul. Brzezińska 2 41-508 Chorzów, województwo ŚLĄSKIE. Z firmą DOMATOR PWN SP Z O O skontaktujesz się telefonicznie pod numerem +48322459860. Odwiedź stronę internetową http://www.domator-holding.com.pl firmy DOMATOR PWN SP Z O O lub wyślij wiadomość na adres e-mail"
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Firmie chodziło o zmniejszenie opodatkowania akcyzą o czym pisał tu kris__. W linku Pendiego wspomina się o własnej fermentowni, nie o warzelni, więc skąd teza, że ją mają?
Skoro zajmują się od dawna fermentacją i mieszaniem napojów alkoholowych to co stoi na przeszkodzie do nastawu owocowego dodać odpowiednio rozcieńczonego ekstraktu słodowego i przefermentować to na istniejącej linii produkcyjnej. Nowością jest zastosowana puszka. Wcześniej swoje wyroby pakowali do petów i szklanych zakręcanych butli.
A pamięta ktoś o Polonei i sprzęcie z Imielina. Do dziś nie wyjaśniona sprawa.
Comment