Piwo gotowe do oceny
Grodzisk Wielkopolski, [Grodzisk/SzałPiw] Vermont IPA
Collapse
X
-
Piwo wyraźnie ziołowo-owocowe przy czym ta owocowość idzie w kierunku limonki, może to właśnie zasługa tej kocimiętki. Skutkuje to odczuciem cytrusowego zielska w smaku.
Jak na ten styl brakuje mi soczystości oraz gładkości. Ciekawsze niż np. Vermont IPA z Doctor Brew ale przegrywa z bardziej nektarowym Chill Beerem z Kormorana.
Kupione w Chacie Polskiej za 5.59 zł. Pierwsza warka 04.05.19.Last edited by kosher; 2018-05-23, 22:11.
-
-
Wczoraj kupiłem i zdegustowałem. No cóż... Vermont to może niekoniecznie ale w kategorii IPA to całkiem dobre piwo. Ja lubię taką goryczkę, która zamiast bawić się w subtelności wali cię po ryju pałą. A tu czuć ją solidnie. Piwo jest dosyć wytrawne, czuć kocimiętkę, chociaż mój kot powąchał i wzgardził... Słowem jednym: Vermont to nie jest i nie kupujcie jak macie ochotę na soczek I jeszcze uwaga na temat samej degustacji - piłem solidnie schłodzone i raczej szybko, bo pogoda nie oszczędza. Muszę powtórzyć w bardziej laboratoryjnych warunkach...
Comment
-
-
Bardzo dobre piwo. Browar Grodzisk robi robotę. Czuć charakterystyczny zapach drożdży, jest faktycznie nieco wodniste, ale przez to niezwykle pijalne, łatwe i gaszące pragnienie. Gdyby nie alkohol, jego poziom określiłbym go mianem "Session Vermont".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SeeJay Wyświetlenie odpowiedziBardzo dobre piwo. Browar Grodzisk robi robotę. Czuć charakterystyczny zapach drożdży, jest faktycznie nieco wodniste, ale przez to niezwykle pijalne, łatwe i gaszące pragnienie. Gdyby nie alkohol, jego poziom określiłbym go mianem "Session Vermont".Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnożółty, mętny. [4]
Piana: Średnia, szybko opada, zostaje maleńki kożuch. [3]
Zapach: Cytrusy, mięta. [3.5]
Smak: Słodowy, kwaskowy, mięta, spora goryczka ziołowo-cytrusowa. [3]
Wysycenie: Niskie/średnie. [4]
Opakowanie: Ok, bez fajerwerków, ale ujdzie. Kapsel firmowy. [3.5]
Uwagi: Piwo zdominowane przez miętę, której nie znoszę, ciężko mi się to piło... Goryczka niezbyt przyjemna.
Moja ocena: [3.3]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bladozłoty, zamglony. [4]
Piana: Biała, średniodrobna, średniowysoka, jakaś tak mało solidna... [3.5]
Zapach: Sosna i zioła. Eta twierdzi, że to kocimiętka (???). Zbyt jednostronny... [3]
Smak: Tu też przegięcie: zioła, zioła, zioła... Trochę kojarzy mi się z Earl Greyem, lekko mdlący . [3]
Wysycenie: Dość wysokie. [4]
Opakowanie: W stylu tej serii grodziskiej, eta charakterystyczna, choć dla mnie dość dziwna. Kapsel browaru. [4]
Uwagi: Zgadzam się z przedpiszcami, że do Vermontu z Grodziska to jednak kawał drogi jest . I pod górę raczej...
Moja ocena: [3.2]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno żółte, mętne [4]
Piana: biała, drobna dość zwarta, opada powoli, do końca zostaje na piwie, osadza się na szkle małymi krzaczkami [4]
Zapach: leciutki, cytrusowo-słodowy [3.5]
Smak: dość pełne i treściwe, goryczka mocna, dominuje ale w ślad za nią delikatne cytrusowy, owoce, lekki posmak drożdży, fajna baza słodowa [4]
Wysycenie: trochę za duże [4]
Opakowanie: podoba mi się klasycyzm etykiet z Grodziska [5]
Uwagi: Fajne piwo
Moja ocena: [3.875]Last edited by becik; 2018-09-01, 15:06.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złote, mętne. [4]
Piana: Biała, drobnopęcherzykowa, dość obfita i trwała [4]
Zapach: Cytrusowo, cytrynowo, lekko mango, brzoskiwnia, delikatna mięta, nienarzucająca się. [4.5]
Smak: Wytrawne, goryczka dość mocno zaznaczona i dobrze, ziołowo-pieprzowa z długim finiszem, zalegająca ale przyjemna. Smakuje jak cytryna z miętą [4.5]
Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego. [4]
Opakowanie: Firmowe, w znanym stylu [4]
Uwagi: 3.06.2019
Moja ocena: [4.375]
Comment
-
Comment