W aromacie trochę specyficzna, ziarnista słodowa nuta i drożdże. Piana średnia, z trwałą koronką, słomkowa barwa z mocnym zmętnieniem (słomka z mlekiem). Średnie wysycenie.
W smaku dominuje słodowy ton (ziarniste, łagodna zbożowa słodycz), drożdże, trochę chmielu z niską goryczką. Pełne.
Taki keller właściwie. Tego zmętnienia trochę za dużo. Bez fajerwerków, ale całkiem przyzwoicie.
Odczucia podobne jak parę late temu. Wydaje mi się, że obecnie chmiel jest wyraźniejszy, nieco tępy i trochę zalegający (nie pasuje mi trochę do w/w chmielu).
Poza tym piwo mi jednak smakowało. Rześkie, dobre i nadal przypomina Kellera.
Aromat - wyraźne drożdże z łagodnymi owocami, trochę słodu, przez chwilę leciutkie muśnięcie kwiatowego chmielu
Piana - zdecydowanie wysoka, tworzą się duże...
Witam!
Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...
Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...
Comment