Piwo gotowe do oceny
AleBrowar, [AleBrowar/Birbant] BaraCuda
Collapse
X
-
Warka do 19.04.2019.
W zapachu głównie czekolada deserowa, orzechy i karmel. W smaku podobnie, gorzka czekolada, świeże orzechy ze skórką i przypalone ciasto. Piwo jest treściwe, gęste i gładkie. Przypomina trochę double milk stouta. Konkretne i smaczne.BIRRARE HUMANUM EST
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatnoczarny. [4]
Piana: Beżowa, średniowysoka, jakaś słabowita taka... [3]
Zapach: Niezbyt silny. Palony słód i ślad kawowy. [3.5]
Smak: Jak na te parametry, to ociera się o wodnistość.
Karmelowy słód, czekolada mleczna, lekka, kontrująca śladowa goryczka. [4]
Wysycenie: Niewysokie. [4]
Opakowanie: Czarna, metaliczna z niebieskimi elementami, grafika przedstawia jakieś morskie stwory - barakudy? [4]
Uwagi: Smaczne w zasadzie piwo, choć ciągle nie mam przekonania do tego stylu...
Moja ocena: [3.725]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nie widać prześwitów pod żarówkę. [4.5]
Piana: Beżowa, drobna, średniowysoka, trwała, nie zdobi szkła. [3.5]
Zapach: Zdecydowanie kawa na pierwszym planie. Potem palone nuty i orzechy laskowe. Szkoda, że najlepszy zapach był tuż przy otwarciu. [3.5]
Smak: Gęste w odczuciu, goryczka średnia, raczej kawowa niż chmielowa, sporo spalenizny, z każdym kolejnym łykiem wzrasta mleczna czekolada. Alkoholu nie czuć. [4.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Fajna kolorystyka, dokładny skład, kapsel AleBrowaru. [4.5]
Uwagi: Solidne, treściwe piwo, nie dla panienek, bardzo mi posmakowało. Termin do 19.04.2019.
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrązowy albo czarny, nieprzejrzysty, pływające farfocle. [3.5]
Piana: Średnia do wysokiej, drobnopęcherzykowa, chyba niezbyt trwała, nie przyjrzałem się dokładnie, ale po 5 minutach mam czystą tafle. zero lacingu. [3]
Zapach: Trochę palony i czekoladowy(po ogrzaniu bardziej kawa), nuta orzechowa - co najwyżej średnio intensywny, ok. Początkowo dałem 3,5, ale po ogrzaniu zyskało intensywności, kawy i orzechów. [4]
Smak: Przyjemna, łagodna kawa z czekoladą, orzechy, nieco palone, goryczka średnio-wysoka zarówno palona jak i chmielowa, słodkawe, pełne. Tu jestem pod pozytywnym wrażeniem. [4.5]
Wysycenie: Niskie - pasuje idealnie. [5]
Opakowanie: Bardzo ładna etykieta, komplet informacji [4.5]
Uwagi: Nie wiem na ile zgodne ze stylem brown ale(mało mam z nim styczności), ale bardzo mi smakowało. Szkoda że spróbowałem je dopiero po dwóch miesiącach, kiedy już go nie ma na półkach, bo bym dokupił. Warka do 19.04.2019.
Moja ocena: [4.15]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rafalek21 Wyświetlenie odpowiedziKolor: Szkoda że spróbowałem je dopiero po dwóch miesiącach, kiedy już go nie ma na półkach, bo bym dokupił. Warka do 19.04.2019.
Moja ocena: [4.15]
Comment
-
Comment