AleBrowar, Freak Out

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

AleBrowar, Freak Out

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • DariuszSawicki
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2012.08
    • 2869

Ocena z ARTomatu

Kolor: Żółty, mętne. [4]
    Piana: Biała, bardzo wysoka, ale trochę za szybko opada, znaczy szkło. [3.5]
    Zapach: Głównie słodkie owoce tropikalnie, rzeczywiście jest marakuja podana też w składzie, a także trochę cytrusów i świeżo skoszonej trawy. [4]
    Smak: Niska pełnia, brakuje słodu, goryczka średnia, bardzo owocowa. Oprócz marakui i cytrusów wyczuwam też czarną porzeczkę. Z każdym kolejnym łykiem uwydatnia się kwasek, który już na finiszu zaczyna mi przeszkadzać. [3.5]
    Wysycenie: Średnie, spodziewałem się większego. [3.5]
    Opakowanie: Dokładny skład, stonowany opis, etykieta typowa dla tego browaru. Nazwa piwa kojarzy mi się z pierwszą płytą Franka Zappy. [4]
    Uwagi: Smaczne piwo, bardzo orzeźwiające i stosowne na dzisiejszy upał, pewnie zimą mniej by smakowało. Termin do ? 14 któryś . Mam nadzieję, że to tylko moja butelka miała taką wadę.

Moja ocena: [3.725]

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      AleBrowar, Tower of Cats
      darekd
      India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
      I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.

Są jeszcze parametry i skład:
      Ekstr. 15%
      Alk.6,2%

w składzie...
      2025-02-12, 23:00
    • darekd
      AleBrowar, Golden Monk
      darekd
      18% ekstr.
      7,2% alk.

Chmiele: Palisade, Citra, Centennial

Chyba skład i receptura nie zmieniła się z okresu kontraktowego AleBrowaru:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ar-golden-monk

Jak pojawiło...
      2023-02-03, 00:31
    • ART
      AleBrowar, Farm Gift
      ART
      Na etykiecie mamy utytłanego świniopasa utrzymanego w AleBrowarowej stylówie, trzymającego pod każdą pachą świniaka.

Nazwa Farm i gift nijak mi nie pasują do przywołanej nazwy stylu American Pale Ale. Szczególnie gdy się to piwo doprowadzi do ust.

Bardziej to saison...
      2025-01-05, 00:30
    • ART
      Alebrowar, Saint no more 2024
      ART
      Nabyłem nie zauważając dopisku pod nazwą stylu black ipa.

dopiskiem bylo

with palo santo

być może uznałem że to miała być osoba pozująca za tego miłego mikołajaja na etce.

5,8 alc 14 blg

Aromat słodkiego...
      2024-12-26, 22:33
    • ART
      AleBrowar, Hop Sasa Double Ipa
      ART
      Mamy tu kolejną odsłonę Hop Sasa. Tu DIPA z Zombie i Amora Preta do chmielenia. Butelka.

No nie wiem. W ciemno powiedziałbym że to jakiś lekki owocowy kwas. Ale nie... to miała być double ipa z polskimi chmielami. Ostrzyłem sobie zęby na to jakie efekty daje zombie. No nie o takie...
      2024-02-16, 19:22
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...