Piwo gotowe do oceny
Dobry Browar, Bob Lager
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, śladowo zamglony. [4]
Piana: Białą, drobna, niewysoka i nietrwała. [3]
Zapach: Słodowy z lekkim akcentem owoców. [3.5]
Smak: Goryczka, dość intensywna, delikatny ślad grejpfruta, owoce. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: W serii browaru, choć na ecie napisano "Lager z Gniezna", bez żadnego Boba . Jest za to muzykalny niedźwiedź , teraz z akcentami miętowymi. [4]
Uwagi: Niezły lager, ale zbyt mało klasyczny, nieco zbyt goryczkowy...
Moja ocena: [3.525]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, lekko mętne [4]
Piana: Nie za dużo (max na 2 cm), bąble nierównomierne. Znikła dość szybko pozostawiając mgiełkę na powierzchni z obrączką przy szkle, oraz niezbyt liczne plamy na ściankach. [3]
Zapach: Bardzo wyraźny, przyjemna głęboka słodowość z nutami kwiatowymi. [4.5]
Smak: Fajna słodowość jak skórka świeżego wiejskiego chleba, dość wyraźna goryczka lekko piołunowa ale nie ściągająca. Smaczny klasyczny lager jak z lat 90-ych. Później w rozmowie z piwowarem Bartkiem dowiedziałem się, że właśnie miał na celu przywołanie dawnego smaku Pelikana z Niechanowa :P. [4]
Wysycenie: Idealne, niewysokie, ani trochę nie przeszkadzające. [4.5]
Opakowanie: Wysoki kufel firmowy z grubego szkła (0,5 l), podkładka dostarczona przez barmankę wraz z piwem. Czyli wszystko gra. [5]
Uwagi: Pite w browarze 14.04.2019, cena 10 zł.
Moja ocena: [4.15]Last edited by dadek; 2019-04-17, 22:31.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowe, lekkie zamętnienie [4.5]
Piana: ecru, kremowa, gęsta, drobna, trzyma do końca fason choć osadza się na szkle dość mizernie [4]
Zapach: lekki, słodowo-kwiatowy [3.5]
Smak: lekkie jednocześni dość pełne, goryczka dominuje ale fajna, lekka, momentami trochę zbyt iglasta, fajny słodowy posmak w drugiej części, lekko wyczuwalny owocowy akcent [4]
Wysycenie: troszkę za dużo [4]
Opakowanie: fajna prosta etykieta, gładki kapsel [4]
Uwagi: Nie wiem dlaczego w nazwie jest Bob, to raz, a dwa fajne piwo
Moja ocena: [3.85]Last edited by becik; 2019-08-23, 16:58.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Piwo o wyraźnie jaśniejszej barwie i klarowności w stosunku do ich pilsa.
Piana utrzymuje się dość długo, jest gęsta, ale b. słabo oblepia szkło.
Zapach głównie ziołowo-kwiatowy, odchmielowy.
Ziołowa goryczka dobrze uzupełnia się z podstawą słodową obecną dyskretnie.
Piwo w stronę czeskich klimatów.
Solidna czwórka.
Comment
-
Comment