Piwo gotowe do oceny
Dobry Browar, Pils Gnieźnieński
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty delikatnie zamglony. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, dość wysoka, lecz średniotrwała. [3.5]
Zapach: Chmiel plus owoce, orzeźwiający. [4]
Smak: Lekko chropawy alko, słód, trochę dziwnie, jak na pilsa... [3]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Seria, jest niedźwiedź i są dudy, tym razem akcenty pomarańczowe. [4]
Uwagi: Dziwnie mocne piwo, jak na pilsa (5,9%), no i mało goryczkowe. W Pilźnie byliby zdziwieni... .
Moja ocena: [3.55]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno złoty, piwo mocno mętne. [4.5]
Piana: Wysoka na 3-4 cm, mocno zmierzwiona, nierównomierna - bąble we wszystkich możliwych wielkościach. Jednak utrzymywała się grubym kożuchem, a na ściankach ścieliła "firankę" choć nie do końca jednolitą. [3.5]
Zapach: Niezbyt intensywny, trochę słodowości z kwiatową nutą. [3]
Smak: Fajna chmielowość, goryczka bardzo miła i wyraźna, jednak dość krótka, nie osadzająca się. Po chwili dochodzą nuty zbożowe i owoce w postaci brzoskwini i renglody. Ładnie to wszystko zbalansowane jednak piwo nie wygląda na 14°. Ale jest smaczne i dobrze pijalne. [4]
Wysycenie: Średnie, dobrze pasujące. [4]
Opakowanie: Pokal firmowy 0,5 l, podkładka jest. [5]
Uwagi: Bartek piwowar powiedział mi, że to piwo leżakuje aż 14 tygodni.
Pite 14.04.2019 w browarze za 11 zł.
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-złocisty [4]
Piana: jasny beż, drobna, dość zwarta, opada powoli [4]
Zapach: lekki, głównie słodowy [3.5]
Smak: lekkie, jednocześnie pełne, lekka goryczka, miła, orzeźwiająca, posmak chlebowo-słodowy, więcej nie ma tu się co rozpisywać [4]
Wysycenie: odrobinkę za dużo [4.5]
Opakowanie: ładna prosta etykieta, gładki kapsel [4]
Uwagi: fajny klasyk i tyle
Moja ocena: [3.85]Last edited by becik; 2019-08-27, 21:10.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Kolor ciemnopomarańczowy, zaskakujący jak na pilsa, intensywny. Piana średnio intensywna, raczej drobna, osadza się nieregularnymi obrączkami. Piwo dość treściwe. Zapachowo niewiele się dzieje, słód, kapka chmielu.
W smaku podbudowa słodowa przykryta nieco ziołową, nieco łodygową goryczką, zmieszaną z kwiatowo-słodową nutą, jak z ejla.
Barman przyznał, że z tym piwem eksperymentują i że ma teoretycznie nawiązywać do dawnego piwa z Niechanowa. No, ale czy to pils, szczególnie w zestawieniu z ich lagerem, tego bym z całym przekonaniem nie twierdził.
Comment
-
Comment