Piwo gotowe do oceny
Witnica, Klasyka gatunku
Collapse
X
-
3,29zł etykietka żywcem czy innym tyskim z PRL wydarta, nie pils, ale lager, z tyłu bardzo dokładny skład jeśli chodzi o chmiel, Perle, Lubelski.
W aromacie świeży Lubelski, kwiatowo, ziołowo, bardzo lekko, napój bezalkoholowy-4,2vol, ekstrakt nieznany. Nuta dolna bardziej słodowa, ewidentnie lager.
W smaku ładna, aksamitna goryczka od Perle. Po dłuższej chwili Perle bardzo wyczuwalny-ewidentny plus.
Piwo proste jak budowa cepa, ale smaczne, przypomina stare Królewskie, Okocim Zagłoba, Dojlidy. Bez achów i ochów, ale i bez zobowiązań. Plan wykonany!Mały porterek-przyjaciel nerek
-
-
Wyczyścić półkę w sklepie, hmmmm... bywało"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Wziąłem jedno na próbę i niestety potwierdziły się moje obawy, że to będzie taki Lubusz w wersji lekko premiumowej.
Jest fajna słodowo-chmielowa pełność za co duży plus jak na 10-tkę ale co z tego jak w tle pałęta się charakterystyczna witnicka szmatka czyli landrynkowo-warzywna nuta.
Na stojakach/w lodówkach Piwnych Terytoriów do końca lipca na przecenie za 2.49 zł. Widziane w Chacie Polskiej, Społem czy Delikatesach Centrum.
Mimo wszystko nie wrócę, Lubuskie, Lubusz i ich wariacje od dobrych kilku lat są wadliwe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedzi3,29zł etykietka żywcem czy innym tyskim z PRL wydarta, nie pils, ale lager, z tyłu bardzo dokładny skład jeśli chodzi o chmiel, Perle, Lubelski.
W aromacie świeży Lubelski, kwiatowo, ziołowo, bardzo lekko, napój bezalkoholowy-4,2vol, ekstrakt nieznany. Nuta dolna bardziej słodowa, ewidentnie lager.
W smaku ładna, aksamitna goryczka od Perle. Po dłuższej chwili Perle bardzo wyczuwalny-ewidentny plus.
Piwo proste jak budowa cepa, ale smaczne, przypomina stare Królewskie, Okocim Zagłoba, Dojlidy. Bez achów i ochów, ale i bez zobowiązań. Plan wykonany!
Comment
-
-
Cudowny lager jak za tak małe pieniądze, mocno słodowy, a co za tym idzie pełny.
Nie podoba mi się jedynie aromat z butelki, który budzi obawy - trąca gorszkiem konserwowym (nie jakoś mocno, ale jednak). W szkle nie pozostaje jednak nic z tego nieprzyjemnego zapachu, nawet po "podgrzaniu" piwa.
Warka? Sam chciałbym wiedzieć. Brak daty. Kupione jednak wczoraj w Delikatesach Centrum jako nowość na półce.
Comment
-
Comment