Piwo gotowe do oceny
Wąsosz, [Raduga] Piłkarskie Złoto
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zamglone złoto. [4]
Piana: Biała, drobna, wysoka i trwała. [4]
Zapach: Niezbyt silny, chmielowy. [3.5]
Smak: Goryczka chmielowa, ślad owocowy w tle. [3.5]
Wysycenie: Dość wysokie. [4]
Opakowanie: Złota piłka, dwie sylwetki piłkarzy, zielonkawe odcienie etykiety. Jedynie wskazówka, że piwo uwarzone w Polsce. [3]
Uwagi: Niezły pils, choć nie wiem, czy oczaruje kibiców...?
Przecież nigdzie się nie reklamuje na biało-czerwono... .
Moja ocena: [3.575]
-
-
Uwagi: Niezły pils, choć nie wiem, czy oczaruje kibiców...?
Przecież nigdzie się nie reklamuje na biało-czerwono... .
Nie oczaruje, bo kibice w swej większości wolą tanie eurolagery, a tę niewielką mniejszość, która piwa dobiera z głową nie oczaruje, bo jest po prostu słabe, a pilsa nawet nie przypomina
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złociste, nieklarowne [3]
Piana: ma jakiś centymer [1]
Zapach: nie oczekuję cytrusów w pilsie, a już tym bardziej przepoconych skarpet [1]
Smak: Goryczki nie posiada w ogóle, ktoś powie, że w niemieckich pilsach też jej nie ma za dużo, ale to piwo nawet nie próbuje udawać niemieckiego czy czeskiego pilsa, to wodnisty american lager [2]
Wysycenie: Wysokie, tylko tu to piwo przypomina pilsa [4]
Opakowanie: Piwa Radugi sobie wysoko cenię, poza wyjątkami, do których należy to, ich etykiet nigdy nie ceniłem [2]
Uwagi:
Moja ocena: [1.7]
Comment
-
-
Kolor złocisty/miodowy, lekko zmętniony. Piana jasna niezbyt obfita, tworząc spore bąble, opadła szybko do minimalnego krążka na powierzchni.
W aromacie dominuje baza słodowa plus przepisowe masełko i nieznacznie ziołowość od chmielowa. W smaku piwo jest pustawe. Słodycz od słodowa skutecznie kontruje goryczka, która z czasem zalega na języku i odczuwalna jest na pograniczu łodygowości. Całość wieńczy kwasek na finiszu i spore wysycenie.
Comment
-
Comment