Piwo gotowe do oceny
Perun, Furia Burzy
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty nasycony. [4]
Piana: Białokremowa, drobna, niewysoka i trwała. [3.5]
Zapach: Owocowy, a nawet tropikalny, nawet sosna. [4]
Smak: Owoce, intensywne nawet, w tle alko, trochę innych posmaczków. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Lane na WFP. Nota uśredniona. [3.5]
Uwagi: Piwo niewyważone, chyba jednak znacząco zbyt owocowe. Po cholerę tam ta marakuja???
Moja ocena: [3.725]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mocno zamglony bursztyn. [3.5]
Piana: Niska, średnie pęcherzyki, mało trwała, nie chce zdobić szkła. [3]
Zapach: Dość intensywny, owocowy, tropikalny, cytrusowy, nieco kwaskowy - wyraźna marakuja, przyjemny. [4]
Smak: Owocowy: sporo marakui, żywiczny i cytrusowy, treściwe, pełne, ale nie ciężkie, goryczka co najwyżej wysoka, krótka, grejpfrutowa, może leciutko ziołowa, słód obecny, anie nie wychodzi przed szereg, słodycz stosunkowo niewysoka, w posmaku marakuja, alkohol świetnie ukryty. [4]
Wysycenie: Między średnim, a niskim - może być, acz wyższe na pewno by nie zaszkodziło. [3.5]
Opakowanie: Prosta, ale ładna etykieta, jedynie skład niedokładny. [4]
Uwagi: Przede wszystkim jest to (tylko)smaczne, pijalne piwo. Bez spojrzenia na etykietę nawet nie zgadłbym, że ma ponad 20° blg - nie czuć ciężkości i alkoholu(w smaku, bo do głowy szybko uderza), co jednak przy tych parametrach jest sztuką. Balans między chmielem, a słodem zachowany, ale zachwiany przez znaczny dodatek marakui - nie jest ona nachalna, ale przysłania jednak znaczną część piwa - patrząc na parametry musi jej tam być całkiem sporo. Na pewno jest to piwo warte spróbowania, ale raczej nie będę go powtarzać, może następną warkę. Warka do 05.06.2019.
Moja ocena: [3.85]Last edited by rafalek21; 2018-06-15, 21:11.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziPo cholerę tam ta marakuja???
Moja ocena: [3.725]
Mocno owocowe, goryczka krótka, lekka winna nuta łamie słodycz owoców. No właśnie, tylko po co ta marakuja?
Comment
-
Comment