Piwo gotowe do oceny
Łańcut, [Łańcut][Pinta] Kryształ
Collapse
X
-
Piwo zaskakująco dobre. Piękna drobna, gęsta piana, utrzymująca się dośc długo, z nieregularnym osadzaniem się na szkle. Barwa jasna, słomkowa, "niemiecka". Duża klarowność. Zapach mało instnsywny, jednak dają się wyczuć nuty mineralne, chmielowe: ziołowo-kwiatowe, w miarę picia i lekkiego ogrzania na dnie daje się wyczuć minimalnie masełko. W smaku dominuje czysty profil goryczkowy uzupełniony nie tyle słodową podstawą co lekką słodową gładkością, zapewne od płatków ryżowych w składzie.
Wysycenie nieco poniżej średniego.
Zakupiłem dwa i chętnie powtórzę, jeśli będzie okazja.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, prawie "kryształowo" klarowny. [4]
Piana: Białą, bardzo drobna, bardzo wysoka i trwała, ładnie się czapuje. [4.5]
Zapach: Lekki powiew chmielu, silniejszy zapach słodu, kwiatów, owoców... Sympatyczny, staroświecki . [4]
Smak: Lekka, narastająca goryczka pestkowa, tło konkretnie słodowe. Znowu oldskul... [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Proste, czytelne wzornictwo stylizowane na lata 60-70-te XX w. Inne, niż robi zazwyczaj Pinta, ale fajne. [4]
Uwagi: To trochę podróż. Trochę do Niemiec, a trochę... w czasie.
To piwo smakuje tak, jak kiedyś... chcieliśmy, aby kiedyś piwo tak smakowało .
Moja ocena: [4.05]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne, słomkowe, lekko zmętnione [4]
Piana: Wysoka, biała, różnopęcherzykowa. [3.5]
Zapach: Chmielowy, lekko ziołowe klimaty [4]
Smak: Piwo lekkie, bardzo goryczkowe, slody prawie niewyczuwalne. Wytrawne, orzeźwiające. [4.5]
Wysycenie: Umiarkowane [4.5]
Opakowanie: ładne [4]
Uwagi: 20.01.19
Moja ocena: [4.175]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziFestiwal, pite dwukrotnie. Zapach octowy, nafta, bardzo ciekawy, w sumie rizling. W smaku mało goryczki, wyraziste, jako piwo jak najbardziej, ale nie jako lager. Te odczucia potwierdziły co najmniej 4 osoby.
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Comment