Kolor: Brunatny. Kruk powinien być czarny... . [4] Piana: Totalna! Piana wyskoczyła mi z butelki i zarzygała połowę kuchni, na szczęście omijając ściany... Dramat!!! [2] Zapach: Karmel, rodzynki, praliny, daleki, wręcz homeopatyczny ślad sosny. [4] Smak: Kawa, gorzka czekolada, winny ślad. Generalnie wytrawny, z posmakiem alko. Treściwy, czekolada aż chrupie. [4] Wysycenie: Po wspomnianym gejzerze piany spokojne już, stonowane. [4] Opakowanie: Małą flaszka, bardzo prosta eta, trochę lakoniczna. Czarny kapsel. [4] Uwagi: Gdyby nie to, że z bardzo smacznego piwa do wypicia zostało mi 100 ml, byłoby w ogóle fajosko .
19.06.2018 razem z Marusią i Slavoyem odwiedzaliśmy plzeňske browarki (oni nie byli w żadnym więc ustawiłem wizyty na te gdzie nie byłem ja). W browarze Kalikovar https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=126005 z powodu niezbyt ciekawych piw nie zabawiliśmy długo więc nieplanowanie przenieśliśmy...
Aromat: stonowane, spodziewane nuty czekoladowe na granicy sugestii - ale w miarę ogrzewania uwydatnia się znacznie, nutka kokosa, trochę sosu sojowego,...
Dawny kontraktowiec, który od 2019 r. jest całkiem sporym browarem stacjonarnym, działa w m.in. w budynku dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii Wschodniej.
Comment