Piwo gotowe do oceny
Perła - Lublin, Jasne rześkie
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złociste, klarowne [4.5]
Piana: delikatne ecru, lekka, puszysta, drobna, dość zwarta, do końca zostaje w kuflu [4]
Zapach: delikatny, głównie słodowy [3.5]
Smak: lekkie ale jednocześnie dość pełne, lekka goryczka - mająca bardzo świeży posmak, pozostawiająca bardzo miły posmak na język, w tle słodowość fajnie zarysowana choć momentami zbyt mocno wyczuwalna, pewnie było dość świeże bo nie doszukałem się skunowatego posmaku, może w piwach dłużej ostałych na półkach będzie on wyczuwalny [4.5]
Wysycenie: odrobinkę za duże [4.5]
Opakowanie: klasyczna etykieta, wielki minus za zielone szkło [4]
Uwagi: Bardzo fajne lekkie piwo, takich mi brakuje
Moja ocena: [4.075]Last edited by becik; 2018-08-31, 20:58.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziTa ocena, to - jak rozumiem - nie był żart?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Aż muszę zajść do sklepu i spróbować, bo ostatnia moja przygoda z Pełą (lato, prowincja, upał, nic innego do picia) mimo okliczności to była porażka całkowta (Perły, oczywiście). Ale O. K., spróbujmy podejść do sprawy bez uprzedzeń i zdać sprawę w najbliżczym czasie.
Comment
-
-
A ja w piątek też się skusiłem i tez mi smakowało. IMO znacząco lepsze w aromacie i smaku niż tradycyjne Perła Chmielowa i Export (no, ale to nisko zawieszona poprzeczka). Oczywiście doznania nie były ekstremalne, ale chyba to jasne. IMO jedno z lepszych lekkich piwek, choć dla idealnie byłoby zejść z alkoholem poniżej 3%Last edited by Lhunbleidd; 2018-09-03, 10:30.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziI jeszcze ta zielona butelka , która nie zachęca... Skuna nie czuć?
pewnie było dość świeże bo nie doszukałem się skunowatego posmaku
zapewne ocena się obniży gdy doszukam się tego skuna, ale w ocenianej flaszcze brakGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Nie wytrzymałem i wracając do domu zakupiłem tę Perłę i małego Zwierzyńca. Jednak nie należy być dogmatykiem, a człowiek uczy się całe życie. Zimna jest niczego sobie, ma czysty profil goryczkowy, skuna rzeczywiście nie czuć. Jedno moje podejście na dwadzieścia do piw koncernowych jest udane, a tu niespodzianka. Wada jest szybko znikająca piana. Ale jak na wyrób tego browary, nie czepiałbym się. Tym sposobem za 4,90 miałem przedobiednią dawkę piwa zamiast wydawać na krafty na przykład 20 zł i nie czułem się jakoś pokrzywdzony.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnozłoty, klarowny. [4.5]
Piana: średnio wysoka, drobna, dość trwała, do końca zostaje cienka warstwa, zostawia ślady na szkle. [4]
Zapach: mało intensywny, słodowy, w tle nuty chmielowe. [3.5]
Smak: zbożowy, średnio słodki z delikatną goryczką. Piwo jest lekkie ale nie wodniste. [3.5]
Wysycenie: średnie do wysokiego. [4]
Opakowanie: przeciętna etykieta, jak zwykle brak zawartości ekstraktu i brak podanego nawet podstawowego składu, na plus kapsel. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.6]
Comment
-
-
Niech będzie że pije sobie coś nowego...
Słabo z pianą i lacingiem.
W aromacie zbożowość, coś z chmielu i ciut DMS-u.
A smak mamy pod znakiem słodkawo gorzkawego słodu w odcieniu żołędziowym.
Goryczka powiedzmy niewielka.
No lekkie jest, rześkie w pewnym sensie też, smak jakiś jest, alkohol niski co cieszy wielu więc chyba sukces murowany
Comment
-
Comment