Piwo gotowe do oceny
Kościerzyna, [Doctor Brew] Experimental Summer Ale
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy mętny. [4]
Piana: Białokremowa, dość wysoka, bardzo drobna, całkiem trwała. [4]
Zapach: Lekkie owoce, chyba troszkę przypraw. Wydaje mi się, że wywąchałem ślad karmelu. [3.5]
Smak: Goryczka, taka z głębi... czegoś, łagodna. Narastający chmiel, coraz intensywniejszy. Są też owoce z silnym akcentem cytrusowym. [3.5]
Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego. [4]
Opakowanie: Kapsel doktorów. Nowa seria piw pt. #wszyscyjestesmydoctorami. Na tej ecie lanserski surfer z deską... do prasowania. [4]
Uwagi: Piwo należy wypić, etę przekleić, zrobić fotę i wrzucić na insta. Dla mnie zdecydowanie zbyt skomplikowana procedura. Kontrrewolucyjnie ja to piwo... ...wypiję .
Moja ocena: [3.625]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, zmętniony. [4]
Piana: wysoka, drobna, średnio trwała, zostawia znaczne ślady na szkle. [4]
Zapach: średnio intensywny, owoce tropikalne, lekko naftowy. [3]
Smak: chmielowy, cytrusy, grejpfrut, goryczka średnio mocna, krótka, przyjemna w piciu. Piwo jest lekkie ale nie wodniste i nieźle pijalne. [3.5]
Wysycenie: średnie. [4]
Opakowanie: słaba etykieta, z konkursem dla małolatów, podany pełny skład, kapsel browaru. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, mogłoby być mniej zmętnione. [3.5]
Piana: Kremowa, wysoka po nalaniu, za szybko opada, ale pozostawia trwałe ślady na szkle. [3]
Zapach: Nafta, sporo cytrusów, głównie pomelo i limonki. Dosyć trwałe to wszytko. [4]
Smak: Solidna podbudowa słodowa, wodniste nie jest. Goryczka z pewnością wyższa niż deklarowane 32 IBU i o charakterze pestkowym i ogólnie grejpfrutowym. Piwo świetnie orzeźwia i błyskawicznie wchodzi. [4.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Etykieta inna niż stare Doktory, bardziej urozmaicona, jest pełny skład jak i ślad morskiej opowieści. [4.5]
Uwagi: Piwo kupione w tubylczym Lidlu i wypite po porannym grillu na Mazurach, ale przed popołudniową imprezą nad jeziorem. Bardzo mi posmakowało, wręcz natchnęło mnie energią swoją rześkością. Termin do 07.02.2019.
Moja ocena: [4.1]
Comment
-
-
Lekkie, letnie piwko z IBU 32
Piana - więcej na początku potem cienka warstwa.
Lacing - sporo fajnego z krążkowaniem.
Barwa - zamglony żółto pomarańczowy.
Aromat - przyjemnie gorzkawa egzotyka plus cytrusy i zioła.
Smak - tak jak w aromacie w fajnym wydaniu, lekka goryczka.
Przyjemnie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedziLekkie, letnie piwko z IBU 32
Piana - więcej na początku potem cienka warstwa.
Lacing - sporo fajnego z krążkowaniem.
Barwa - zamglony żółto pomarańczowy.
Aromat - przyjemnie gorzkawa egzotyka plus cytrusy i zioła.
Smak - tak jak w aromacie w fajnym wydaniu, lekka goryczka.
Przyjemnie
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Comment