Kolor: Złoty zmętniony. [4] Piana: Biała, drobna, średniowysoka, dość trwała. [3.5] Zapach: Banan, goździki, słód. Daleko w tle grejpfrut... [3.5] Smak: Banan rządzi. Chyba też trochę DMS-u. Generalnie, w bawarskim kierunku, daleko można wymlaskać trochę cytrusów. [3.5] Wysycenie: Jak na pszenicę, to średnie. [4] Opakowanie: W stylu browaru. Logo z turem, biało-ceglasta eta, średniej jakości papier. [4] Uwagi: Niezły hefeweizen, nie całkiem klasyczny, ale całkiem smaczny.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Comment