Piwo gotowe do oceny
Łańcut, Czarny Piotruś
Collapse
X
-
I zupełnie inne odczucie. Piana przy laniu jak na BIPA dość obfita, opada nie do obrączki, ale do niskiego kożuszka. Zapach: sosna, owoce, lekkie nuty czekoladowo-kawowe. W smaku czysty profil stylu z lekkim garbnikowym odchyleniem.
No i nie jest "black". Kolorek raczej dunkelowy, brunatno-bordowy.
Dobre.
Minus: dopiero "w trakcie" zorientowałem się, że brakuje daty przydatności, miejsce na to przeznaczone jest puste.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piwo jest średnio zmętnione, kolor miedziany, zupełnie niezgodny ze stylem. [2]
Piana: Beżowa, drobna, za szybko opada, ale końcowy kożuszek jest trwały i OK. Zaznacza się na ściance szkła. [4]
Zapach: Zdecydowanie sosna i czekolada. Brak kawy, brak cytrusów, brak nawet zboża. Mimo tego bardzo mi się podoba, gdyż nie pamiętam podobnego piwa pachnącego wyłącznie iglakami i czekoladą. [4.5]
Smak: Gorzka czekolada, grejpfrutowa niezbyt wysoka goryczka, niska pełnia słodowa. Po intrygującym zapachu spodziewałem się czegoś więcej. [3.5]
Wysycenie: Średnie w stronę wysokiego. [4]
Opakowanie: Rysunek karciany, w porządku, ale jakoś zbyt to proste. Na dodatek nie podali konkretnego chmielu. [3.5]
Uwagi: Lekkie i orzeźwiające piwo, świetnie pachniało, przyjemnie smakowało. Termin do 30.06.2019.
Moja ocena: [3.85]
Comment
-
Comment