Piwo gotowe do oceny
Niechanowo, Pilsner
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klarowne jasne złoto. [4]
Piana: Biała, drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5]
Zapach: Słaby, słodowo-chmielowy. [3]
Smak: Orzeźwiająca goryczka dominuje, w tle lekki słód. [3.5]
Wysycenie: Dość wysokie. [4]
Opakowanie: Biało-błękitna eta, charakterystyczny kształt, mnóstwo info,. logo z pelikanem, kapsel browaru. [4]
Uwagi: Całkiem smaczny pils, czy to nie nowa wersja "30"?
Moja ocena: [3.4]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty, w pełni klarowny. Wzorcowy dla stylu. [5]
Piana: Delikatnie złamana biel. Niezbyt obfita po nalaniu. Bąbelki różnej wielkości. Trwałość nie powala. [3.5]
Zapach: Mocno chmielowy, o trawiastym i ziołowym charakterze. Nuty sienne oraz lekka chlebowość w dalszym planie. [4.5]
Smak: Wysoka, nieco przytykająca goryczka dominuje i utrzymuje się długo w posmakach. Wyczuwalne mineralne nuty i nieco kartonowa słodowość. [4]
Wysycenie: Średnie, wyraźnie spadające w osi czasu. Pod koniec niespełna 10 minutowej degustacji piwo jest już pozbawione życia. [3]
Opakowanie: Biało niebieska w kolorystyce etykieta. Ascetyczny kapsel firmowy. Estetycznie ale trochę jakby nudnawo. Nieco marketingowego podbijania marki i niezbyt dokładny skład oraz podpis piwowara i krótka prezentacja piwnego szkła dopełniają całości. [4]
Uwagi: Piwo nie jest najgorsze. Powiedzmy, że na upartego przypominałoby klasyczne niemieckie pilsy, gdyby miało nieco czystszy profil. Goryczka mimo wszystko lekko przerysowana.
Moja ocena: [4.125]Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziA to nie ma na etykiecie "trzydziestki"?Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
Comment