Piwo gotowe do oceny
Gryf, Porter Bałtycki
Collapse
X
-
porter pełną gębą, wszystko na miejscu, wyczuwalny potencjał do starzenia
A do tego jeszcze w miarę normalnej cenie - 6,00 zł.
Zakupiony w Marysi / Szczyrzyc.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Zgadza się, o ile toten sam. Parametry się zgadzają, ale na ecie stoi "Porter Szczyrzycki". Nie ma nigdzie daty ważności, za to jest data rozlewu: 16.06.2018. Bardzo ładny zapaszek wydobywa się po otwarciu, "matowy", czekoladowy, z lekkim akcentem dymu i słabo wyczywalnymi suszonymi owocami. W piciu dość gładko jak na datę wypustu, wchodzi dobrze, ale alkohol, niewyczuwalny w ustach, po chwili ładniej grzeje w brzuchu.
Żałuję, że dostałem tylko jedną butelkę, bo włożyłbym do piwniczki.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny [5]
Piana: jasny brąz, drobna, zwarta, trzyma się na piwie do końca [4]
Zapach: miły, śliwkowa paloność [3.5]
Smak: pełne, tręściwe, momentami oleiste, dość mocna paloność stonowana gorzką czekoladą oraz kawą, odrobina suszonej śliwki, świetny finisz z bazą słodową, bardzo dobrze zgrane smaki [5]
Wysycenie: odrobina za dużo [4.5]
Opakowanie: takie lubię w porterach, czarne, minimalistyczne, kapsel firmowy [5]
Uwagi: Świetny porter, zmierzających ku wytrawności, zakupiony w barze "Żarcik" w Wąchocku za 8 zł
Moja ocena: [4.35]Last edited by becik; 2019-05-13, 19:16.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziŚwietny porter, zakupiony w barze "Żarcik" w Wąchocku za 8 zł
Comment
-
Comment