Najsłabsze z próbowanych przeze mnie piw w bydgoskiej Bierhalle (z Marcowego zrezygnowałem ze względu na upalny czas). O bardzo niskim wysyceniu, płaskim smaku mdło-słodowym, ze śladową pianą, Zawód na całej linii.
Kolor: ciemnie, bardziej brązowo-rubinowe niż czarne [4] Piana: mierna, jasny beż, drobna, szybko opada do obręczy wokół szkła [2.5] Zapach: lekki, delikatna kawa z owocem jakimś [3.5] Smak: dość pełne choć czuć rozwodnienie i lekką pełnie, goryczka minimalna, lekki kawowy posmak, owocowa wytrawność, delikatna palona nutka [4] Wysycenie: odrobinę za dużo [4.5] Opakowanie: browar restauracyjny, firmowy kufelek i wafel jest [5] Uwagi: Piwo jak najbardziej w porządku
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2020-09-22, 10:39.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Comment