Kolor: Złoty nasycony, zamglony. [4] Piana: Biała, bardzo drobna, dość wysoka i trwała. [4] Zapach: Owocowy z lekkim akcentem cytrusów. [4] Smak: Lekka goryczka z akcentem cytrusowym, zdecydowanie orzeźwiający. [4] Wysycenie: Dość wysokie. [4] Opakowanie: Proste opakowanie, biała eta z jasnozielonym akcentem, czarny kapsel. Info jest. [4] Uwagi: Fajne piwo na lato, mam wrażenie, że najlepsze z "zadymiarskiej" oferty .
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Miejsce z historią, więc długo czekałem, by go dodać, bo nie było tu piwa.
Przed wojną i za okupacji był tu skład i rozlewnia piwa, o której wspominałem tu https://www.browar.biz/forum/piwo/hi...29#post2318229 (zdjęcia). W bliższych nam czasach budynek popadał w ruinę i po rewitalizacji Pl....
Budynek za domem kultury.
Typowa lokalesowa knajpa, vel "żulbudka". Takich, jakich już bardzo mało. Dwie sale - mniejsza z bilardem i większa z telewizorem. Do tej większej nowoczesne zwyczaje o niepaleniu w knajpach jeszcze nie dotarły
Z kija "Brackie" 7zł,...
Comment