Piwo gotowe do oceny
Nepomucen, [Nepomucen][Laugar] Hogeita Bost
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bardziej pomarańczowy,z ciemnym odcieniem [4]
Piana: biała, drobna, szybko opada ale to co jest trzyma się wokół naczynia [2.5]
Zapach: lekki, łownie owocowy, momentami ostry [3.5]
Smak: dość pełne i treściwe, goryczka jest ale zakryta wytrawnym, cytrusowo-goryczkowym smakiem, momentami piwo jest wręcz kwaśne, kwasność pochodzi od składników, nie od zepsucia, żeby było jasne, pod finisz lepiej wyczuwalne słodsze owoce [3]
Wysycenie: odrobinę za duże [4.5]
Opakowanie: pite na WFP, plastik, logo na nalewaku [3.5]
Uwagi: Samo wykonanie bardzo dobre ale smaki nie dla mnie
Moja ocena: [3.275]Last edited by becik; 2018-11-24, 14:10.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoto-pomarańczowy [4]
Piana: Niska, bardzo krótka [3]
Zapach: Dominuje słodowa słodycz, zaraz za nią wyraźny aromat pomarańczy i dopiero trzecim jest lekko żywiczny element chmielowy [4]
Smak: Smakuje jak niezły vermont z potężną domieszką soku pomarańczowego. Niby tak należałoby się spodziewać ale ostateczny efekt zamiast dać "łał" pozostawia wrażenie niepełnego, rozwodnionego piwa, takiego wysokoalkoholowego radlera [3.5]
Wysycenie: Średnie, choć z czasem wydaje się niskie i niewystarczające [4]
Opakowanie: Ładna etykieta, kapsel firmowy, informacje [3.5]
Uwagi: Ciekawe, napakowane owocem piwo, które w ostatecznym rozrachunku jednak rozczarowuje. Zwłaszcza przy cenie 9 zł/0,33 l
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zamglone złoto. [4]
Piana: Biała i drobna, ale niska i nietrwała. [3]
Zapach: Całkiem jak sok wieloowocowy, ew. z owoców tropikalnych. [3.5]
Smak: Bardzo podobne wrażenia smakowe, całkiem, jakbym pił właśnie taki sok. Piwo chyba... wyparowało? [3.5]
Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego. [4]
Opakowanie: Ładna, słonecznie pomarańczowa eta, wysoka jakość, kapsel browaru. [4]
Uwagi: Napój w sumie smaczny. Teraz jest moda na napoje owocowe z %. Ale ja piwa chciałem się napić...
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
Comment