Piwo gotowe do oceny
Żywiec, Brackie Žatecký Pils
Collapse
X
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnozłocisty [3.5]
Piana: mierniutka, coś było przy nalaniu, błyskawicznie to coś opadło do cienkiej obwódki wokół szkła [2]
Zapach: średni, przeleżałego słodu [2.5]
Smak: słaba pełnia, lekka goryczka, bardziej pestkowa niż chmielowa, minimalny kwaskowaty posmak (ale nie ze zepsucia), dość mocna słodowość, niezbyt ciekawa w smaku i słabo zachęcająca [2.5]
Wysycenie: zbyt mocne [3.5]
Opakowanie: słabo czytelna etykieta, nie wiadomo o co chodzi, w sklepie gdzie kupowałem uważali, że to żateckie i okocimskie to jedno i to samo, dedykowany kapsel [4]
Uwagi: Słabiutko
Moja ocena: [2.625]Last edited by becik; 2018-10-21, 21:55.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty klarowny, być może minimalnie zbyt jasny... [4]
Piana: Biała, drobna, średniowysoka i nietrwała. [3.5]
Zapach: Słodowy z powiewem owocowym. Nic specjalnego. [3.5]
Smak: Słód, lekki posmak chmielowo-owocowy, bardziej owocowy. Minimalny akcent orzechowy jakby... [3]
Wysycenie: Wysokie. [4]
Opakowanie: Zielono-pomarańczowa puszka, jakieś pierdoły o współpracy polsko-czeskiej... . [3.5]
Uwagi: Miałem wrażenie, że piję zwykłą puszkową marketówkę .
Moja ocena: [3.35]
Comment
-
-
Dziwię się, że jako wprawny degustator i osoba nie w ciemię bita dajesz się nabrać jak dziecko marketingowi koncernu. Tym bardziej, że forumowicze już wcześniej zauważyli miałkość tego wypustu. Ja akurat na kwasach się nie znam (i nie lubię), więc kolejną wpadkę uznam za uzasadnioną. Ta jednak dziwi strasznie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziDziwię się, że jako wprawny degustator i osoba nie w ciemię bita dajesz się nabrać jak dziecko marketingowi koncernu.
Comment
-
-
Zawartość alko 5.2% reszta to zapewne tajemna wiedza
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - zbożowość i owocowość lagerowa.
Smak - słodkawe, owocowość lagerowa lekko trawiasta, mała goryczka.
Bez szału czyli słabiutko
Comment
-
Comment