Piwo gotowe do oceny
Bojanowo, Beergamot
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne złoto, niefiltrowane, [4]
Piana: Drobne pęcherzyki, gęsta, oblepia szkło, trwała [4]
Zapach: Bardzo przyjemny aromat, na pierwszym planie mango , dużo białych winogron, w tle przebija się ta bergamotka natomiast to zdecydowanie drugoplanowa rola, pojawiają się też nuty karmelowe. Ogólnie fajny złożony zapach [4]
Smak: Piwo wydaje się być bardzo "gładkie" jest też goryczka całkiem mocna ale nie męcząca, nie zostaje cierpki język czego się obawiałem w przypadku herbaty [4]
Wysycenie: Średnie [4]
Opakowanie: Nowa konwencja etykiet Bojana, panuje minimalizm, połączenie kolorów też mi się podoba [4]
Uwagi: Data 02.03.2019/N
Kupione w PoloMarkecie za 5,49
Moja ocena: [4]
-
-
Piwo takie sobie, niczym nie zachwyca, ale spokojnie do wypicia. Spora goryczka jak na APA, herbata wyczuwalna, ale bez przegięcia. Piękna piana, w składzie słód pszeniczny.
Nieciekawa etykieta i chyba niespecjalnie udana nazwa. Przez dłuższy czas szukałem tego piwa w bazie. ale szukałem pod nazwą Bergamot, a nie Beergamot
W sklepach szukał tego piwa nie będę, ale jak gdzieś się trafi w dobrej cenie, w promocji, powtórzę.
02/03/2019
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoto z pływającymi farfoclami . [4.5]
Piana: Biała , drobnopęcherzykowa , ładny lacing . [4.5]
Zapach: Cytrusy . [4]
Smak: Dominuje przyjemna , męska goryczka grejpfrutowa . Herbata mało wyczuwalna a bergamotka to już nie wiem gdzie jest . [4]
Wysycenie: Średnie sprzyjające degustacji . [4.5]
Opakowanie: Bojanowskie , pełny opis i firmowy kapsel . [4]
Uwagi: Polecam tylko facetom .
Moja ocena: [4.1]
Comment
-
Comment