Piwo gotowe do oceny
Tenczynek, Świeże
Collapse
X
-
Piwo jest pasteryzowane, ale niefiltrowane. W aromacie trochę słodu i nieco chmielu, piana dość wysoka, umiarkowanie trwała, z dłuższym wianuszkiem. Barwa - zmętnione jasne złoto.
Wysycenie - dość wysokie. W smaku lekki słód, lekka goryczka, lekki kwasek, lekka mąka na finiszu w ustach i trochę goryczki. Treściwość tak jak ich lager 11% raczej niższa.
Nie jest to keller/zwickl jak w Bawarii, tylko bardzie jedna z odmian naszych niefiltrów czyli dość jałowe w odbiorze, choć w tym wypadku poprawne. W lecie może się sprawdzić.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Delikatna mgiełka, lekka herbata. [4]
Piana: Tworzy się niedużą czapą, do końca picia pozostaje wąskim kożuszkiem. [3]
Zapach: Słodkawo słodowy ale niezbyt wyraźny. [3]
Smak: Też taki delikatny, słodowo słodkawy. Piwo jest wodniste i do bólu przeciętne [3]
Wysycenie: Trochę za wysokie. [4]
Opakowanie: W miarę udana etykieta ale trochę za żarówiasta. [4]
Uwagi: Gdzieś na plaży w słońcu schłodzone ujdzie ale tak to nie ma co.
Moja ocena: [3.15]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty wpadający w pomarańcz [4]
Piana: biała, drobna, dość zwarta ale po jakimś czasie zaczyna się rozwarstwiać i pomału opadać [3.5]
Zapach: lekki, słodowo-ziołowy + piwniczka [2.5]
Smak: wrażenie wodnistość, brak pełni i treściwość, goryczka bardziej metaliczna, iglasta, momentami gorzkawa i mało przyjemna, posmak piwniczny - czyli kurzu, lekkiej stęchlizny, finisz słodowy ale też niezbyt przyjemny [2]
Wysycenie: trochę za duże [4]
Opakowanie: opakowanie podoba i się, firmowy kapsel [5]
Uwagi: Słabiutko oj słabiutko, do roboty Panowie w Tenczynku się brać bo upadniecie
Moja ocena: [2.675]Last edited by becik; 2019-02-24, 19:42.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, lekko zamglony. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, dość wysoka i trwała. [4]
Zapach: Słód, owoce, troszkę chmielu i... metal? [3.5]
Smak: Delikatny słód, goryczka chmielowa, tło owoców. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Seledynowozielone akcenty podkreślające świeżość, metaliczna eta, rycina chyba z zabudowaniami browaru. Trochę budżetowe wrażenie. [4]
Uwagi: Jak na piwo dość masowe, chyba niezbyt drogie, to - do codziennego picia, zwłaszcza latem... czemu nie?
Kupiłem w sklepiku przy browarze, więc NA PEWNO było świeże .
Moja ocena: [3.625]
Comment
-
Comment