Piwo gotowe do oceny
Łańcut, Rajský Plyn
Collapse
X
-
Zapachowo pierwsze wrażenie: chmiel, słód, kapka masła. Po przelaniu ziołowo-mineralna świeżość. Piana jak na pilsa stosunkowo słaba, szybko opadająca, gęsto osadzająca się na szkle. Piwo bardzo klarowne, barwa jaśnoutka. W smaku pierwszym wrażeniem jest goryczka, bardzo szybko ustępująca podbudowie słodowej, a potem w trakcie picia wrażenie jakby ta słodowość była przez goryczkę "zaokrąglana", jakkolwiek to dziwnie brzmi plus wychodzi "słodkie masło". Nie do końca czeskie w charaterze. Brakuje mu matowej czystości i rześkości.
Jak dla mnie między cztery minus i trzy plus.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, dość mocno zamglony. [4]
Piana: Biała, dość drobna, wysoka, ale szybko opada i zostaje ok. centymetra. [3.5]
Zapach: Słód, chmiel, ślad owoców. Bardzo klasyczny i... bardzo fajny . [4.5]
Smak: Na początku nieco łodygowa goryczka, w trakcie picia łagodnieje, wychodzi ślad owoców. [3.5]
Wysycenie: Dość wysokie. [4]
Opakowanie: W serii "okularowej", charakterystyczne, choć mało porywające. W okularach tęcza, no, ale skoro to czeski pils (film)… . [4]
Uwagi: Smaczne piwo, choć pachnie nieporównywalnie lepiej, niż smakuje...
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziKolorpachnie nieporównywalnie lepiej, niż smakuje...
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, zamglony. [4]
Piana: wysoka, drobna, średnio trwała, zostawia ładną koronkę na szkle. [4.5]
Zapach: średnio intensywny, chmielowo-słodowy, ziołowy i lekko kwiatowy. [4]
Smak: średnia i przyjemna ziołowa goryczka, po chwili pojawia się lekka słodowa słodycz. Piwo jest średnio treściwe i smaczne. [4]
Wysycenie: średnie. [4]
Opakowanie: kapsel firmowy, etykieta taka sobie, minus za brak pełnego składu. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
Comment