Piwo gotowe do oceny
AleBrowar, New Weve Gose z morelą
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, mętne. [4]
Piana: Biała, średnie pęcherzyki, wysoka, średniej trwałości, tworzy krzaczki na szkle. [4]
Zapach: Sól, jakiś owoc, pewnie morela, ale ogólnie słabo, trzeba wysilać się żeby to poczuć. [2.5]
Smak: Owoce, nawet trochę słodkie, dosyć pełne, goryczka niska, ziołowa. Mało soli, więcej jest jej w zapachu. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [3.5]
Opakowanie: Prosta etykieta bez rysunku, zupełnie jak nie AleBrowar, dokładny skład, kapsel browaru. [3.5]
Uwagi: Myślę, że laktoza i płatki owsiane podane w składzie są odpowiedzialne za gładkość i lekką słodycz piwa. Nawet przyjemne piwo, ale tylko na jeden raz. Termin do 29.06.2019
Moja ocena: [3.225]
-
-
W zapachu morelowe, mleczne - jogurt morelowy?, po za tym mam skojarzenia z solą.
Smakowo słodko-słone, słodycz typowo słodowa, lekko owocowe, zbożowy posmak, im dłużej się pije tym wydaje się mniej słone, a bardziej owocowe. Po za tym całkiem gładkie i lekkie, ale nie wodniste., goryczki brak.
Wysokie nasycenie.
Ogółem jest ok, szału nie robi, można wypić ze smakiem, ale wole inne style w okresie jesienno-zimowym. Warka do 29.06.2019.
Comment
-
Comment