Piwo gotowe do oceny
broVca, Black'y
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czerń z brązowymi przebłyskami [4.5]
Piana: ecru, drobna, dość zwarta, mimo, że w plastiku trzymała się do końca [3.5]
Zapach: lekki, delikatna paloność, suszone owoce [3.5]
Smak: dość pełne i treściwe, goryczka dość mocna, skontrowana kawą suszona śliwką, wiśnia, odrobina ziołowa (???), delikatny karmel w kącikach ust, całość bardziej wytrawna, pozostawia w ustach (na gardle) lekko szczypiący posmak, fajne ale czuć, ze zabrakło czasu na doleżenie [3.5]
Wysycenie: odrobinę za duże [4.5]
Opakowanie: festiwalowo nie oceniam więc nota na pół [2.5]
Uwagi: Zdecydowanie będzie lepsze jak dłużej poleży ale i tak było niezłe
Moja ocena: [3.55]Last edited by becik; 2018-11-10, 18:57.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Cóż, jak black'y, to... y... black . [4]
Piana: Beżowa, bardzo drobna, baaaardzo wysoka, ale po chwili jedynie kilka milimetrów. [3.5]
Zapach: Amerykańskie powiewy, choć nie tak klasycznie ostre, jak w "jasnych" IPA-ach, gdzieś na obrzeżach czai się czekolada . [4]
Smak: Lekka goryczka, ślad kwasku w typie grejpfruta, trochę kawy i czekolady. Wszystko stonowane i zrównoważone... [4]
Wysycenie: Średnie, choć w kierunku jednak wysokiego. [4]
Opakowanie: Czarna, trochę wzornictwo przypomina pewną etykietę bourbona... [4]
Uwagi: Smaczne piwo, choć mam wrażenie, że "liczbowa" ocena będzie wyższa, niż pierwotnie i całościowo zamierzałem...
Moja ocena: [3.95]
Comment
-
Comment