Piwo gotowe do oceny
Staropolski, [Koneser] Naburzańskie Whisky Lager
Collapse
X
-
Dałem za niego 11 zł (aka 330 ml), więc prawie jak sztos
Jasno bursztynowe, z niedużą, słabo osadzającą się pianą. W aromacie zaraz po otworzeniu "pałęta" się torfowa nuta, przy pierwszych łykach również w smaku czuć, że nie jest to tylko chłyt markentingowy, ale jednak w miarę konsumpcji ucieka ta nuta. Nie jest to złe piwo. Mocno słodowe, ale nie słodkie... tylko oczekiwałem większego torfowego wow. No ale to nie ten segment.
-
-
Raczej @kaczka sie przeliterował niż jest takie piwo. Jest jasne tego kontraktowca z tego samego browaru o nazwie prawidłowej"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Kiedyś ten krótki czas edycji mnie wku.........i
O ile jasne pod marką "Nadbużańskie" jest warzone w/g własnej receptury i z własnych surowców pod nadzorem piwowara kontraktowców, za co pełen szacun, to ten "whisky" wygląda na obrandowany wyrób browaru Staropolskiego."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziRaczej @kaczka sie przeliterował niż jest takie piwo. Jest jasne tego kontraktowca z tego samego browaru o nazwie prawidłowej
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
-
Ja zgłosiłem z błędem, ale już pod moim postem była informcaja o pomyłce.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika majeure Wyświetlenie odpowiedziNaburzańskie
Jeżeli już, to Nadbużańskie Whisky Lager
Comment
-
Comment