Piwo gotowe do oceny
Perun, [Hoplala] Darling, I Love You
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Przypomina sok brzoskwiniowy, mętne, za ciemne. [2.5]
Piana: Kremowa, średniej wysokości, bardzo trwała, zostawia delikatne ślady na szkle. [3.5]
Zapach: Trochę cytrusów, trochę porzeczek, bez wad, ale słabo to wyczuwalne. [3.5]
Smak: Treściwe, ale nie słodkie, goryczka średnia i cytrusowa. Bardzo wyraźny jest też kwaskowy posmak, pewnie od dodatku. [3.5]
Wysycenie: Średnie w stronę wysokiego. [4]
Opakowanie: Typowa etykieta Hoplali, dokładny skład i firmowy kapsel. [3.5]
Uwagi: Dodatkiem w tym piwie jest puree z czarnej porzeczki, chmielone na zimno chmielem Simcoe. Nie w moim guście ten, jak i inne dodatki, ale piwo rzeczywiście zgodne ze stylem, czyli Blackcurrant Hoppy Ale. Termin do 14.10.2019.
Moja ocena: [3.475]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn. Taka już mocna herbata. Mętny [4]
Piana: Początkowo taka na 1,5 cm. Opada dość szybko do cienkiej warstwy na powierzchni. Zostaje też sporo na ściankach [3]
Zapach: Czuję głównie wspomnianą w składzie czarną porzeczkę. Dużo gorzej jest z amerykańskimi chmielami (Simcoe, Columbus, Centennial). Nie mogę ich wywąchać. Porzeczka i nuty słodowe. Intensywność aromatu słaba [3]
Smak: Tu jest dużo lepiej. Ciekawy smak. Tak jak w zapachu porzeczka dominuje ale jest też lekka chmielowa goryczka. Do tego kwaskowa nuta kojarząca mi się nieco z... truskawką? Brakuje mi akcentów chmielowych, za mało ich. [3.5]
Wysycenie: Niskie w kierunku średniego. Raczej OK [4]
Opakowanie: Ładna eta. Kolorystyka pasująca do stylu. Dokładny skład [4]
Uwagi: Piwo z datą: 24.03.2020 (przecenione). Nie zachwyciło mnie
Moja ocena: [3.35]
Comment
-
Comment