Maryensztadt, Projekt Barrel Aged - Wheat Wine Cognac

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

    Maryensztadt, Projekt Barrel Aged - Wheat Wine Cognac

    Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9788

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Ciemnobursztynowy, lekko zamglony, ewent. mocnej herbaty, takiej wczorajszej . [4]
    Piana: Jasnobeżowa, bardzo drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5]
    Zapach: Dominuje aromat koniakowy, taki bardziej jednak brandy typu Metaxa, czuć rodzynki i inne owoce, lekko, ale jednak... [4]
    Smak: Łagodny karmel, oleisty, mięsisty. Przedziera się ostrawy alko, ale chyba to nie dziwi. W gardle drapie. Są też nasączone alko rodzynki. [4]
    Wysycenie: Niezbyt wysokie, całkiem zasadnie . [4]
    Opakowanie: Mała butelka, wzornictwo ety typowe dla tego projektu. Tym razem eta czarna (jak zawsze) z różowymi elementami dekoracyjnymi. [4]
    Uwagi: Dla porządku: ekstrakt 26*. Piwo poważne, mięsiste, ciekawie kojarzy się z koniakiem/brandy. Polecam .

    Moja ocena: [3.95]

    Comment

    • Brodzislaw
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2013.09
      • 1020

      #3
      Kolor ciemnobursztynowy, lekko zamglony. Pana jasnobeżowa, średnio i drobnoziarnista, szybko opadła. Aromat winny, suszonych owoców i wytrawny-alkoholowy.
      W smaku początkowo dominuje słodycz od słodów; karmel, suszonych owoców, kontrowana nutami winnymi i szlachetnego alkoholu, na finiszu nieco piekące. Do tego subtelna nuta ziołowo-przyprawowa od alkoholu i chmielu.
      Piwo jest lekko słodkie, gęste, wybitnie degustacyjne. Pikantna alkoholowość nieco psuje całość.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X