Piwo gotowe do oceny
Maryensztadt, Projekt Barrel Aged - Wheat Wine Cognac
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowy, lekko zamglony, ewent. mocnej herbaty, takiej wczorajszej . [4]
Piana: Jasnobeżowa, bardzo drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5]
Zapach: Dominuje aromat koniakowy, taki bardziej jednak brandy typu Metaxa, czuć rodzynki i inne owoce, lekko, ale jednak... [4]
Smak: Łagodny karmel, oleisty, mięsisty. Przedziera się ostrawy alko, ale chyba to nie dziwi. W gardle drapie. Są też nasączone alko rodzynki. [4]
Wysycenie: Niezbyt wysokie, całkiem zasadnie . [4]
Opakowanie: Mała butelka, wzornictwo ety typowe dla tego projektu. Tym razem eta czarna (jak zawsze) z różowymi elementami dekoracyjnymi. [4]
Uwagi: Dla porządku: ekstrakt 26*. Piwo poważne, mięsiste, ciekawie kojarzy się z koniakiem/brandy. Polecam .
Moja ocena: [3.95]
-
-
Kolor ciemnobursztynowy, lekko zamglony. Pana jasnobeżowa, średnio i drobnoziarnista, szybko opadła. Aromat winny, suszonych owoców i wytrawny-alkoholowy.
W smaku początkowo dominuje słodycz od słodów; karmel, suszonych owoców, kontrowana nutami winnymi i szlachetnego alkoholu, na finiszu nieco piekące. Do tego subtelna nuta ziołowo-przyprawowa od alkoholu i chmielu.
Piwo jest lekko słodkie, gęste, wybitnie degustacyjne. Pikantna alkoholowość nieco psuje całość.
Comment
-
Comment