Mazurski, Mazurskie Spiced Strong Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Mazurski, Mazurskie Spiced Strong Ale

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • DariuszSawicki
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2012.08
    • 2869

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bursztynowy w stronę miedzi, klarowne. [4.5]
    Piana: Kremowa, wysoka, powoli opada, złożona ze średniej grubości pęcherzyków, delikatnie oblepia szkło. [4]
    Zapach: Czuć przyprawy, ale jakoś nie nachalnie, głównie jest to imbir i ziele angielskie, oprócz tego także aromaty zbożowe i powiew alkoholu. [4]
    Smak: Dodatków jeszcze mniej niż w zapachu, tu do głosu dochodzi ziołowa i tytoniowa goryczka, a także lekko drapiący w gardle alkohol. Całość dobrze zbalansowana zbożową pełnią, piwo jest treściwe i rozgrzewające. [4]
    Wysycenie: Średnie w stronę niskiego, odpowiednie. [4]
    Opakowanie: Jak zwykle dokładny skład, tym razem bardzo prosta etykieta. Z boku narysowany jest łoś, może dlatego że w okolicach Ełku występuje dużo łosi, a czasami nawet próbują wchodzić do miasta - sam widziałem. [3.5]
    Uwagi: Jako dodatki w tym piwie znajdują się płatki jęczmienne, owsiane i pszenne oraz anyż, imbir, lukrecja i ziele angielskie. Chmiel to Challenger. Termin do 13.04.2019.

Moja ocena: [4]
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez DariuszSawicki; 2018-12-21, 14:44.

Comment

• DariuszSawicki
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2012.08
      • 2869

Gdzieś, już nie pamiętam gdzie i kto napisał, że to piwo to perfuma.
      Otóż nie, to świetne przyprawowe piwo smakuje mi jeszcze bardziej niż za pierwszym razem. Warka 2.09.2019 jest lepsza od pierwszej.

Comment