Piwo gotowe do oceny
Mazurski, Mazurskie Spiced Strong Ale
Collapse
X
-
Mazurski, Mazurskie Spiced Strong Ale
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy w stronę miedzi, klarowne. [4.5]
Piana: Kremowa, wysoka, powoli opada, złożona ze średniej grubości pęcherzyków, delikatnie oblepia szkło. [4]
Zapach: Czuć przyprawy, ale jakoś nie nachalnie, głównie jest to imbir i ziele angielskie, oprócz tego także aromaty zbożowe i powiew alkoholu. [4]
Smak: Dodatków jeszcze mniej niż w zapachu, tu do głosu dochodzi ziołowa i tytoniowa goryczka, a także lekko drapiący w gardle alkohol. Całość dobrze zbalansowana zbożową pełnią, piwo jest treściwe i rozgrzewające. [4]
Wysycenie: Średnie w stronę niskiego, odpowiednie. [4]
Opakowanie: Jak zwykle dokładny skład, tym razem bardzo prosta etykieta. Z boku narysowany jest łoś, może dlatego że w okolicach Ełku występuje dużo łosi, a czasami nawet próbują wchodzić do miasta - sam widziałem. [3.5]
Uwagi: Jako dodatki w tym piwie znajdują się płatki jęczmienne, owsiane i pszenne oraz anyż, imbir, lukrecja i ziele angielskie. Chmiel to Challenger. Termin do 13.04.2019.
Moja ocena: [4]Last edited by DariuszSawicki; 2018-12-21, 14:44.
-
Comment