Piwo gotowe do oceny
Browar Zakładowy, Zadymiarz
Collapse
X
-
Przestaję oceniać piwa Artomatem. Po dłuższej przerwie podczas oceny piwa, która była efektem codziennych, rodzinnych obowiązków, zostałem wylogowany, a treść moich skrupulatnie odnotowanych doznań sensorycznych podczas degustacji zniknęła. Wczoraj analogiczna sytuacja spotkała mnie podczas próby oceny piwa "Dożynki" z Browaru Pinta. Sądzę, że ocena piwa powinna powstawać "in statu nascendi", jednak techniczne ograniczenia blokują mi taką możliwość.604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grodek Wyświetlenie odpowiedziPo dłuższej przerwie podczas oceny piwa, która była efektem codziennych, rodzinnych obowiązków...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzizłość złością
ale dobre ono?
lubieję zakładowy
chętnie przeczytam
zanim sam nie zakupię604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grodek Wyświetlenie odpowiedziPrzestaję oceniać piwa Artomatem. Po dłuższej przerwie podczas oceny piwa, która była efektem codziennych, rodzinnych obowiązków, zostałem wylogowany, a treść moich skrupulatnie odnotowanych doznań sensorycznych podczas degustacji zniknęła. Wczoraj analogiczna sytuacja spotkała mnie podczas próby oceny piwa "Dożynki" z Browaru Pinta. Sądzę, że ocena piwa powinna powstawać "in statu nascendi", jednak techniczne ograniczenia blokują mi taką możliwość.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatno-brązowy, lekko opalizujący [4.5]
Piana: Biało-szara. Niewysoka, drobna, dość krótka choć obrączka pozostała jeszcze pod koniec szklanki [3.5]
Zapach: Wędzona śliwka, ognisko (ale nie palone z iglaków ), ślady zbożowości i rozwodnione, ulotne rodzynki [4]
Smak: Wędzony słód na początku, potem wytrawne, rozmyte owoce. Goryczka niby niska ale nieprzyjemna, pikantna, w końcówce długo przypominająca o swojej niemiłej obecności. Po każdym łyku pozostaje niezbyt przyjemne odczucie kwasowości, jakby łuskowej... [3.5]
Wysycenie: Wysokie, bardzo przeszkadzało mi odczucie musowania w ustach [4]
Opakowanie: Stylistyka Zakładowego mi odpowiada. Na etykiecie skąpe informacje dotyczące składu [3.5]
Uwagi: Niezły aromat, bardzo rozczarowujący smak (ocenę nieco naciągnąłem bo jednak na gołe TRZY nie zasługuje).
Pierwsze koty za płoty, kibicuję aby piwo zostało w portfolio, i aby można było raz w roku się nad nim pochylić
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązoworubinowy, ewent. ciemnobursztynowy. [4]
Piana: Kremowa, średniodrobna, niezbyt wysoka i nieprzesadnie trwała. [3]
Zapach: Słód, owoce, delikatna wędzonka. Wędzonka, która rozbudowuje się wraz ze wzrostem temperatury, taka w stylu raczej serowym. [4]
Smak: Lekka oleistość, słód, oczywiście wędzonka i wydłużający się posmak karmelowy. Może troszkę owoców (suszonych/wędzonych)... [4]
Wysycenie: Średnie co najwyżej. [4]
Opakowanie: W stylu browaru, choć ja zadymiarza chyba zwizualizowałbym inaczej.... [4]
Uwagi: Chyba nie wszystkim zasmakuje, ale dla mnie naprawdę OK. Lubię koźlaki, lubię wędzonki. Może jedynie sugerowałbym o pół punktu mniej słodu...
Moja ocena: [3.9]
Comment
-
Comment