Łomża, Mocne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Czapayew
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.10
    • 1966

Ocena z ARTomatu

Kolor: bardzo jasny, jak na stronga [3.5]
    Piana: mogłaby się dłużej potrzymać [4]
    Zapach: bez uwzniośleń, ale nie drażni [4]
    Smak: lekko kwaskowaty, bez mocy [3.5]
    Wysycenie: poprawne [4]
    Opakowanie: rzekłbym - rustykalne [3.5]
    Uwagi: Zakupione w bączku 0,33 l na dąbrowskim Redenie. Piwko przyjemne, ale spodziewałem się czegoś więcej, zwłaszcza po konsumpc GOLBERGA. MOCNE lekko równa wyroby łomżyńskie w dół. Ale nie, bym nie sięgnął po raz drugi.

Moja ocena: [3.75]
    "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
    www.piwnekapsle.net

Comment

• anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10768

Ocena z ARTomatu

Kolor: jak na piwo mocne o takim balingu to zdecydowanie za jasne (jak dla mnie) [3.5]
      Piana: piana w normie szybko opadła lecz pozostał cienki dywanik [4]
      Zapach: zapach wodnisty w tle lekko slodowy [3]
      Smak: woda goryczkowa 7,8% alk? [3]
      Wysycenie: gaz w normie drobne bąbelko do końca [4]
      Opakowanie: bączek etykieta ciemna jak przy mocnych [4.5]
      Uwagi: ogólnie nie złe piwo ale z ekstraktem to chyba lekka ściema

Moja ocena: [3.25]
      Mniej książków więcej piwa

Comment

• swerd
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2003.04
        • 39

Ocena z ARTomatu

Kolor: złocisty kolorek, bardzo sympatyczny, przypomina mi mojego ulubionego Tyskacza [4]
        Piana: ładna pianka pojawia się na początku i utrzymuje cały czas. no może troszkę znika , ale cały czas widać jej delikatny zarys i korzuszek [4]
        Zapach: miły lekki zapach chmielu apetyczny , nie czuć goryczki ani alkohlolu, a to w końcu mocne piwko [4]
        Smak: dobry smak, nie zostaje w pamięci na dłużej, takie dobre piwo do obiadu. wypic i zapomnieć [4]
        Wysycenie: no w moim piwie babelków w ogóle nie widziałem, ale czuć w smaku było delikatne zagazowanie. troche mało jak na mój gust [2]
        Opakowanie: w zasadzie tylko jednym wątkiem rózni sie od łomży wyborowej. zero pomysłuna urozmaicenie. chciałem wziąc wyborową z półki a trafił się ten. poza tym może być [2]
        Uwagi: zakupione przypadkowo(miało byc łomza wyborowe)na brooklynie. w sumie dobre, jednak nijakie piwko. zaleta to że nie czuć podwyższonej zawartości alkoholu. pije sie jak zwykły lager. cena dolar, 50c, alkohol 7,8%, zawartości ekstraktu nie podano. butelka 0,5l(1pt0,9fl.oz) pisze z tyłu żeby nie pić jak się jedzie samochodem ;-)

Moja ocena: [3.8]
        z importowanych piw najchętniej TYSKIE

Comment

• Bombadil13
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.05
          • 2479

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasno złoty, jak dla mnie za jasny, a że piwo mocne b. za jasny, a ekstr. 15,1 (nie możet byt!!!)-b.b. za jasny [2.5]
          Piana: dośc gęsta osadza sie na szklance, lecz zdecydowanie za szybko znika [4]
          Zapach: nijaki, słabo wyczuwalny [1.5]
          Smak: czuję słodkośc i alkohol, goryczki kompletne zero, przyznam, że chwilami, aż mną wstrząsa, niezbyt mi to samkuję [1.5]
          Wysycenie: ledwie zauważalne pecherzyki unoszace sie w piwie [2]
          Opakowanie: moja etykieta wtonacji czarnej, poprzednia w tonacji złotej była ładniejsza [2.5]
          Uwagi: sugerowana cena 1,49 a faktyczna 1,90. nie sadzę bym sięgnął jeszcze kiedys po to piwo

Moja ocena: [1.875]
          Poszukuję

Comment

• MarcinKa
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2005.02
            • 2736

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ładny, klarowny, jasny. Stanowczo jak na swoje parametry zbyt jasny. [2.5]
            Piana: Ładna. W miarę jednorodna, obfita i trzyma się dość długo. [4]
            Zapach: Przeciętny. Dość nikły. Taki słodowy, jakby troszkę alkoholem zalatuje. [3]
            Smak: Tak jak zapach. Słodowo alkoholowy. Alkohol wyraźnie wyczuwalny. Ogólnie nienajlepszy. Czasem jakby minimalnie pojawiała się gorzkość. Po przełknięciu w ustach nienajlepszy posmak słodowo alkoholowy. [3]
            Wysycenie: Niezłe tak do połowy piwa. Potem troszkę za słabe. [3.5]
            Opakowanie: Ładne, jak to ktoś napisał rustykalne. Starannie ponaklejane etykiety. Wszystkie parametry podane, kapsel pod piwo. [4]
            Uwagi: Jak dla mnie to typowe tanie mocne piwo. Nie najlepsze, ale spokojnie do picia. No i nie jest za bardzo słodkie.

Moja ocena: [3.15]
            To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• Sokół83
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.12
              • 1598

Ocena z ARTomatu

Kolor: złoty, zdecydowanie za jasny jak na 15Blg [3]
              Piana: opadła w kilkanaście sekund nie pozostawijąc ŻADNEGO śladu [2]
              Zapach: słaby, słodowo-alkoholowy [2.5]
              Smak: alkoholowo-słodowy, czuć też trochę chmielową goryczkę [3]
              Wysycenie: od samego początku liche [2.5]
              Opakowanie: jedyne co dobre w tym piwie to opakowanie - ładna, czarna szata graficzna z charakterystyczną parą (kurpiowską?), wszyskie informacje są, kapsel dedykowany [4.5]
              Uwagi: zupełnie nie pasuje jakością do reszty produktów z tej lini; jak okocim je wycofa nie bede za nim płakał

Moja ocena: [2.775]
              Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• nikita_banita
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.06
                • 1363

Od niedawna dostępna jest Łomża Mocna w puszce o pojemności 0,33l.

Comment

• rotmistrz
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.06
                  • 469

Ocena z ARTomatu

Kolor: żółty, klarowny [3.5]
                  Piana: początkowo wysoka, drobnoziarnista, biała, pozstwiła gruby i pełny kożuszek, pozostawia ślad na szkle [4]
                  Zapach: chmielowo-sloowy, z lekką nutą alkoholu [3.5]
                  Smak: goryczka wspaniała, szczyać zaczyna juz na początku języka [4]
                  Wysycenie: bąbeki gazu odrywały się od dna przez cały okres konsumpcji [3.5]
                  Opakowanie: etykieta ciemna nie rzucająca się w oczy, informacje o piwie poprawne, kapsel cehowany [3]
                  Uwagi: Szkoda, że dostępne jest tylko w opakowaniu 0.33 litra

Moja ocena: [3.725]

Comment

• wedge7
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2007.01
                    • 217

Ocena z ARTomatu

Kolor: bardzo ładny; złotawy [4.5]
                    Piana: po chwili nie było po niej żadnego śladu więc ciężko cokolwiek o niej powiedzieć [2]
                    Zapach: niezbyt wyczuwalny; słodkawy; lekko wyczuwalny alkohol [3.5]
                    Smak: słodki; wyczuwalny alkohol; dopiero za tymi nutami wyczuwalna lekka goryczka; [3.5]
                    Wysycenie: trochę za słabe, ale pęcherzyki pracują cały czas [3.5]
                    Opakowanie: opakowanie typu bączek; ładna i starannie naklejona etykieta; dedykowany kapsel; w segmencie piw mocnych na pewno wyróżnia się na półce [5]
                    Uwagi: Nie jestem szczególnym amatorem piw mocnych, ale cena (1,34zł) tego piwka powoduje, że można się na nie czasem skusić. Zwłaszcza gdy ma się ochotę na coś o mniejszej pojemności niż 0,5l.

Moja ocena: [3.475]

Comment

• Pogoniarz
                      † 1971-2015 Piwosz w Raju
                      • 2003.02
                      • 7971

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty,trochę jasny jak na taką zawartość ekstraktu. [3.5]
                      Piana: Obfita z początku,potem momentalnie zniknęła do maluśkiego wianuszka. [3.5]
                      Zapach: Chmielowo-kwiatowy,może delikatnie alkoholowy.Wyraźny. [4]
                      Smak: Słodkawy,pełny,chyba lekko kwiatowy i alkoholowy.Mnie smakuje.Troszkę drapie po podniebieniu. [4]
                      Wysycenie: Bardzo drobne pęcherzyki,są strasznie leniwe. [3]
                      Opakowanie: dość ładna pucha 0.33l,wszystkie info podane. [3.5]
                      Uwagi: Całkiem dobre,treściwe piwko,szkoda,że w konserwie.

Moja ocena: [3.85]

Prawie jak Piwo
                      SZCZECIN

Comment

• Aldach
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.07
                        • 1269

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bardzo jasny jak na mocne piwo [3]
                        Piana: Szybko znika, zostaje niewielki wianuszek [2.5]
                        Zapach: Albo ja nie mam węchu albo ono prawie w ogóle nie ma zapachu. Ale nie odrzuca. [3]
                        Smak: Czuć odrobinę alkoholu, jest dosyć słodkie, ma wyraźną goryczkę. Ogólnie dosyć niezłe jak dla mnie. [4]
                        Wysycenie: przyjemnie szczypie w język, ale w szklance niewidoczne. [4]
                        Opakowanie: Bączek z klasyczną łomżyńską etykietą, firmowy kapsel, wszystkie potrzebne informacje są zawarte. [4.5]
                        Uwagi: Nabyte w katowickim Auchan, przyzwoite piwo do spróbowania raz na jakiś czas.

Comment

• Scriptus
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2006.04
                          • 189

Ocena z ARTomatu

Kolor: Kolor złoty, oczekiwłbym troszkę ciemniejszego w mocnym piwie [4]
                          Piana: Słaba piana i w kilka chwil znikła całkowicie [3]
                          Zapach: Niezbyt mocny zapach chmielowy, przyjemny [4]
                          Smak: solidny słodowy smak, dobrze przyprawiony goryczką chmielową [4.5]
                          Wysycenie: W smaku nasycenie OK, jednak widać bardzo małe, słabe bąbelki, które nie są w stanie utrzymać żadnej piany [4]
                          Opakowanie: Buteleczka z dedykowanym kapslem, czrną etykietą i kontrą, dobrze utrzymana w stylu mocnego piwa, wszystkie potrzebne informacje zawarte. [5]
                          Uwagi:

Moja ocena: [4.15]
                          Nic lepszego od Brackiego :)

Comment

• Pancernik
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.09
                            • 9787

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowozłoty, parametry piwa sugerowałyby nieco ciemniejszy odcień. [3.5]
                            Piana: Kremowobiała, gęsta, drobna. Opada powoli... [4]
                            Zapach: Słaby, trochę za słaby chmiel, poza tym wyczuwam procenty. [3]
                            Smak: Smak przyjemnie goryczkowy, niestety, jak dla mnie, trochę za mocno złamany przez nuty alkoholowe. [3.5]
                            Wysycenie: OK, nawet trochę za duże. [4.5]
                            Opakowanie: Bączek, dedykowany kapsel, etykieta i kontra. Wszystko w kolorystyce "mocnej" i łomżyńskim stylu. Parametry podane. Trochę oldskulowe, ale tak pewnie ma być. [4.5]
                            Uwagi: Łomża Mocne to dla mnie jednak najsłabsze ;-) z Łomży. Kupione na Stryjeńskich za (chyba) 2,70 nie zachęca do częstych powrotów...

Comment

• Rycho_128
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2007.03
                              • 1054

Ocena z ARTomatu

Kolor: No cóż, kolor taki jak piwo może nieco za jasny jak na moc i ekstrakt [4]
                              Piana: Słabiutko, była i się zmyła, nie zostawia nawet na pokalu śladów [2]
                              Zapach: Nie jest intensywny, ciężko coś wyczuć [3]
                              Smak: Ogólnie nie najgorzej, nie czuć słodyczy, słód wyczuwalny, goryczka jest, ale na mój gust zbyt słaba, piwo nie jest lekkie, ale brak jakiegoś konkternego wysycenia smaku. Lekkie posmaki "maślane" pod koniec. [3.5]
                              Wysycenie: słabo, po ok. 15 minutach już nic nie ma [2]
                              Opakowanie: nie wiem co oceniać, puszkę (z któtrej teraz akurat mam to piwo) czy bączka, którego jkiałem wcześniej. W każdym razie w średniej strefie stanów średnich, że tak powiem. [4]
                              Uwagi: Kupione w półlitrowej puszce w gdańskim Auchanie za niewygórowaną cenę 2,20. No cóż, De gustibus..... Ale i tak lepsze niż Tyskie, ot, co!

Moja ocena: [3.15]
                              Gdański Browar WaRy
                              Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
                              Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

Comment

• Jarek191
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2006.02
                                • 85

Ocena z ARTomatu

Kolor: Trochę za jasny jak na tę moc [3]
                                Piana: Prawie nic, po chwili nie ma wcale. [2]
                                Zapach: Taki sobie. Nic konkretnego. Trochę czuć chmiel i jeszcze coś .. (?) [3.5]
                                Smak: Smak nie najgorszy. Dominuje smak chmielu. [4]
                                Wysycenie: Prawie zerowe. Na początku trochę bąbelków później nic! [2]
                                Opakowanie: Opakowanie podoba mi się. Dawno nie piłem nic z butelki 0,33. [4]
                                Uwagi: Kupiłem 10 takich piwek, bo były na promocji u mnie w sklepie po 1zł. za butelkę 0,33.
                                Specjalnie nie żałuję wydatku.

Comment

Przetwarzanie...
                                X