Piwo gotowe do oceny
Zodiak, [Za Miastem] Siła Spokoju - Wanilia
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarne [5]
Piana: beżowa, drobna, dość zwarta, jakiś czas się utrzymuje, potem powolny opad, nie osadza się na szkle poza drobnymi krzaczkami [3.5]
Zapach: lekki, kawowo-bourbonowy [3.5]
Smak: pełne, treściwe, delikatna palność, czekolada, bardziej słodka niż wytrawna, a to za sprawą chyba tej wanilii w składzie, posmak bourbona wyczuwalny dopiero pod koniec łyczka na końcu języka co dla mnie jest bardzo dużym plusem, całość dobrze smakowo zbalansowana [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: prosta etykieta, jak dla mnie zbyt minimalistyczna choć lubię prostotę [4]
Uwagi: Bardzo fajny RIS
Moja ocena: [4.075]Last edited by becik; 2019-08-11, 20:26.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowoczarny, nieprzejrzysty. [4]
Piana: Beżowa, niewysoka, dość drobna i trwała. [3]
Zapach: Powiewy winne, dominuje pralina w poważnym alko. Czekolada mleczna... [4]
Smak: W sumie wytrawny. Silna czekolada z posmakiem wiśniowych pralin. Trochę alko, się rozumie. Posmak niezbyt delikatny beczki, nie wiem, czy potrzebny... [4]
Wysycenie: Niewysokie. [4]
Opakowanie: Mała flaszka, eta w stylu "zamiastowym". Na ecie bizon z profilu w całej okazałości. Mam kolegę, ma ksywę, jak kiedyś pan Mazowiecki - siła spoko [4]
Uwagi: Mam kolegę, ma ksywę, jak kiedyś pan premier Mazowiecki - siła spokoju. To piwo jednak by go zmogło...
Moja ocena: [3.9]
Comment
-
Comment