Piwo gotowe do oceny
Tenczynek, Pszenica Amerykańska
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, niskie zmętnienie. [3.5]
Piana: Kremowa, wysoka, trwała choć złożona z grubych pęcherzyków. Zdobi ściankę szkła. [4]
Zapach: Bardziej amerykański niż pszeniczny. Cytrusy, trochę brzoskwini i marakui oraz lekkie zboże. [3.5]
Smak: Mało treściwe, a nawet trochę wodniste, cytrusowa goryczka dosyć spora, zalega, ale przyjemnie. [4]
Wysycenie: Wysokie, pasuje do tego piwa. [4.5]
Opakowanie: Prosta etykieta, brak ekstraktu i składu. [3]
Uwagi: Piwo jest całkiem smaczne i orzeźwiło mnie po pracy, określiłbym je jako APA, pszenicy tu jak na lekarstwo. Krótki termin do 09.04.2019.
Moja ocena: [3.775]
-
-
Pełna zgoda, że bardziej amerykańskie niż pszeniczne.
Nie bardzo mi podeszło, w aromacie mało intensywne, poza goryczką niewiele się tu dzieje. Smak wskazuje, że to lager, nie sprawdzałem, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, ze to ejl.
Takoż warka 9/4/19.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-złociste, lekko mętne [4]
Piana: ecru, drobna, dość zwarta, utrzymuje się do końca choć w zubożonej formie [3.5]
Zapach: lekki, dość miły, cytrusowo-słodowy [3.5]
Smak: treściwość średnia, momentami czuć lekkie rozwodnienie, dominuje posmak chmielowo-cytrusowy, goryczka dość mocna, bardziej pestkow0-trawiasta,lekkie owoce w tle finisz bardziej słodowy [3]
Wysycenie: trochę za duże [4]
Opakowanie: fajna charakterystyczna szata graficzna, firmowy kapsel [4.5]
Uwagi: Przeciętniak, nic dodać nic ująć
Moja ocena: [3.4]Last edited by becik; 2019-03-28, 18:47.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment