Kolor: Matowo-złoty, piwo mętne. [3.5] Piana: Niewiele jej, najwyżej 1,5 cm zaraz po nalaniu i szybko opadła do dziurawego kożuszka z obrączką. Na ściankach kufla zostawia nieliczne plamy. [2.5] Zapach: Wilgotna piwnica z lekko nadpsutymi kartoflami gdzieś w rogu... [1.5] Smak: Tu lekkie zaskoczenie - jest mocna goryczka, głównie grejfrutowa, nawet przyjemna (jeśli ktoś lubi ten owoc w żółtej wersji). W podkładzie brzoskwiniowa owocowość góruje nad lekką nutą słodowości. Smakuje znacznie lepiej niż pachnie jednak generalnie przypomina piwo domowe. Jest treściwe jak na 10° (tu błędnie jest jako 12°).
Da się wypić. [3.5] Wysycenie: Niskie, akurat ja takie lubię. [3.5] Opakowanie: Nalane do kufla z logo Kasztelana, podkładek brak. [2] Uwagi: Próbowane 20.06.2019 w browarze za 10 zł.
To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie . Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
W działającym od ok.2 lat małym sklepie specjalistycznym, w początku marca otworzył sie mini-pub. Cztery stoliki, cztery krany, przynajmniej jeden pozwala na nalewanie do pojemników zapewniających brak kontaktu z tlenem. O ile zauważyłem, dominuje Dziki Wschód.
Małe piwo 14, duże 18....
proszę zorientowanych o datowanie i wskazanie huty
oczywiście, w miarę możliwości
chciałbym wiedzieć, z czego piję
a kufelek jest z 'wystawki'
z góry dzięki za info
Comment