2,49, dodatkowo butelka bezzwrotna. Aromat świeży, rześki, jest jakaś nuta dziwna, ale piwo schłodzone pije się przyjemnie, może ten kwasek, co w składzie, namieszał? Goryczka jest mimo deklaracji lekkiego chmielenia, mogła by być wyższa. Przetestowałem jedno, kupiłem 6.
Ostatnia zmiana dokonana przez Petitpierre; 2019-09-25, 18:20.
Kolor: złocisty [4.5] Piana: biała, drobna, dość zwarta ale słaba, po jakimś czasie dość szybko opada [3] Zapach: słabiutki, mało ciekawy, głównie słodowy w małej piwniczce [3] Smak: dość pełne, goryczka jest, bardziej pestkowa niż typowo chmielowa, posmak charakterystyczny dla piwa b/a, słabo wyczuwalna baza słodowa, gdzieś ginie, niestety dominuje typowy dla zielonego szkła posmak skuna [2.5] Wysycenie: trochę za duże [4] Opakowanie: może i etykieta fajna, klasyczna, kapsel tez jakiś jest tylko czemu Perła tak lubi to zielone szkło, które psuje wszystko [4] Uwagi: Wypić się ale zdecydowanie lepsze są radlery
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2020-08-28, 17:22.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych to impreza dla prawdziwych smakoszy piwa. Po raz 8 odbędzie się spotkanie z najlepszymi browarami, które przywiozą ze sobą między 200 a 300 różnorodnych gatunków piw. Będą to 2 intensywne dni i JEDNO najlepsze miejsce pod słońcem: LUBLIN!
Na etykiecie z dopiskiem "Koźlak dubeltowy" oraz na kapslu (nowym) "Sezonowe specjalności". Czyli zapowiada się być może odświeżenie starszych produktów (porter dostał już wcześniej nowy wygląd) oraz stworzenie czegoś nowego. Być może na bazie doświadczeń ze...
Comment