[browar nieznany], [Stołeczny] Ale Stołeczne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

[browar nieznany], [Stołeczny] Ale Stołeczne

Rok czasu czekało aby móc ocenić gdzieś ale jak widzę do tej pory browar pozostaje nieznany, lecimy z archiwalnych notatek

Kolor - bursztynowy [5]
    Piana - ecru, drobna, dość zwarta, po czasie zaczyna opadać zauważalnie [3,5]
    Zapach - lekki, słodowo-owocowy [3,5]
    Smak - dość pełne ale podczas picia treściwość ucieka, groczka dośc mocna ale mało przyjemna, zbyt trawiasta, do tego posmak wytrawnych owoców, odrobina landrynki, finisz słodowo-owocowy [3]
    Gaz - troszkę za dużo [4]
    Opakowanie - jakie jest każdy widzi ale za brak producenta faktycznego pała
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• Javox
    [browar nieznany], Profesja Inżynier
    Javox
    Panie inżynierze co tam słychać?

Piana - sporo.
    Lacing - trochę było.
    Gaz - średni.
    Barwa - lekko zamglony, opalizujący jasny złoty.
    Aromat - ziołowość.
    Smak - słodkawe potem zaraz goryczka ziołowa, nuty cytrusowe i piwniczne.

Ciekawy...
    2024-02-18, 16:36
  • seba_gliwice
    Kętrzyn nieznany PPF z lat 1945-1946
    seba_gliwice
    Witam,

Mam do zaoferowania na wymianę nieznany PPF z browaru w Kętrzynie. Etykieta jest niepozorna (pasek o wymiarach 12x1 cm), ale za to niezwykle ciekawa. Widnieje na niej Rastembork jako nazwa miasta Kętrzyn (spolszczona nazwa niemiecka), obowiązująca zaledwie przez rok od zakończenia...
    2018-12-28, 20:19
  • Petitpierre
    Moon Lark, Vista
    Petitpierre
    Hazy DIPA, 4 chmiele, 7,6vol, ekstrakt nieznany, z Lidl'a w ramach 6+6. W zapachu najpierw jabłko, potem sok winogronowy i cytryna, owocowo, nuta dolna więcej cytryny, ale flavedo, troszkę limoncino, w smaku owocowe nadal, sznyt ziemisto-korzenny, goryczka nikła, ale bardziej pikantna, dużo ciekawsze...
    2025-01-18, 10:23
  • ART
    Streu Bräu, Altenfurter Lagerbier
    ART
    No i mamy tu nieznany mi wcześniej browarek z Norymbergi - Streu Bräu
    https://www.streubraeu.de/

Piwo to bursztynowo-pomarańczowy lager. 5,0 abv.

Barwa, piana, nasycenie - książkowe.

Aromatycznie jednak nie dzieje się zbyt wiele, najwyżej trochę...
    2024-04-29, 23:07
  • pebejot
    Albania, Tirana, Rruga Deshmoret e 4 Shkurtit, Kaon Beer
    pebejot
    Stolica Albanii rozwija się w tak dynamicznym tempie, że po ponownym odwiedzeniu Tirany po 16 latach nie mogłem uwierzyć gdzie jestem.
    Gdy byłem tu po raz pierwszy w 2007 roku było to prowincjonalne miasteczko bez ładu i składu z niską zabudową, brudnymi ulicami, obdrapanymi i zaniedbanymi...
    2023-12-27, 01:28
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...