W sumie to nie wiem na co liczyłem kupując je?! Na pewno zwabiła mnie citra w składzie chmieli.
Piwo ma poprawny aromat chmielowy, lekko trawiasty, ale na pewno nie amerykańskich chmieli. W składzie także tępy magnum, niezbyt wyszukany hellertauer tradytion i cokolwiek obiecująca sybilla. Citra pewnie na wabia w ilościach homeopatycznych. Nie czuć.
W smaku dominuje magnum i hellertauer - solidna ciężka goryczka, mocno zaznaczona jak na eurolagera. Mało finezyjna zapewne przez magnum. Piwo czyste smakowo, nie za wodniste. Nasycenie akuratne do stylu.
Przypomniał mi się Chmielak z Jagiełły, ale że dawno nie piłem to i porównanie nie byłoby rzetelne. Może kiedyś porównam.
Jasne, klarowne, goryczkowe i sesyjne piwo. Nachmielone intensywnie na goryczkę oraz na aromat klasycznymi, amerykańskimi odmianami: Mosaic, Mosaic Cryo, Cascade i Citra. ...
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
Comment