Piwo gotowe do oceny
Lech, Lech Free granat i acai
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny róż, jaskrawy [3]
Piana: różowa, puchata, czapowata ale delikatna i szybciutko opadająca [2.5]
Zapach: trochę słodu oraz bardziej sztuczny niż naturalny zapach owocowy, w sumie nie wiem jak pachnie acai, granatu tez nie kojarzę ale pewnie taki ma imitować [3]
Smak: treściwość umiarkowana, raczej można napisać, ze bardziej rozwodnione, goryczka słabiutko wyczuwalna, na rzecz cierpko-słodkawego posmaku owoców zawartych w tytule, czuć jeszcze coś co bym nazwał gumą arabską [3]
Wysycenie: zbyt mocne [3.5]
Opakowanie: puszka ładna, charakterystyczna, widoczna [4.5]
Uwagi: Można wypić na ugaszenie pragnienia ale chyba jednak wolę nasza klasyczna oranżadę
Moja ocena: [3.05]Last edited by becik; 2020-05-09, 11:51.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Jak się postawi obok siebie nalane lech Granat i lech Spritz to są identycznego karminowego koloru-można się pomylić, w smaku acai w ogóle chyba tylko marketing'owo, granatu też niewiele słodka oranżadka, w przypadku spritz'a, ewidentny posmak pomarańczy, jest goryczka-od pomarańczy, nie smakuje jak spritz, ale solidna oranżada wytrawna-ciekawe czemu spritz nie ma wątku? Przynajmniej ja nie znalazłem. Granat można kupić dla orzeźwienia, ersatz oranżady.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
Comment